Sufle od jagoda s pistacijama
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 600 g jagoda
- 4 žlice demerara šećera
- Sok polovice limuna
- 4 žlice vode
- 2 žlice kukuruznog brašna
- 2 žlice likera Kirsch
- 8 bjelanaca
- 80 g šećera
- Šećer u prahu za posipavanje
- Još malo jagoda za ukrašavanje
Priprema
- 1. Operite jagode i uklonite im koštice pa ih dodajte u posudu s dvije žlice vode, limunovim sokom i šećerom. Neka se lagano kuha uz miješanje dok jagode ne omekšaju. Izvadite jednu ili dvije jagode po osobi za ukrašavanje i prelijte ih likerom. Ostatak kratko izmiksajte sa sokom da nastane pire. Protisnite ga kroz sito pa pomiješajte brašno s preostalom vodom. Sipajte to u pire i pustite da zakipi. Neprestano miješajte da ne nastanu grudice.
- 2. Mutite bjelanca dok ne postanu pjenasta pa im dodajte šećer i nastavite ih mutiti dok se ne stvrdnu. Trećinu bjelanaca umiješajte u pire a ostatak promiješajte. Pošećerene kalupe premazane maslacem napunite dopola pa dodajte jagode.
- 3. Napunite kalupe i poravnajte ih odozgo nožem za torte i palcem napravite udubine na rubu. Pospite pistacijama i stavite u pećnicu na 180 ºC oko 10-12 minuta.
- 4. Izvadite ih iz pećnice, pospite šećerom u prahu i poslužite uz nekoliko svježih jagoda
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca
Recepti Luca Ciano
Panna cotta od bivoljeg jogurta s preljevom od limoncella i jagoda