Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 600 g jagoda
  • 4 žlice demerara šećera
  • Sok polovice limuna
  • 4 žlice vode
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • 2 žlice likera Kirsch
  • 8 bjelanaca
  • 80 g šećera
  • Šećer u prahu za posipavanje
  • Još malo jagoda za ukrašavanje

Priprema

  • 1. Operite jagode i uklonite im koštice pa ih dodajte u posudu s dvije žlice vode, limunovim sokom i šećerom. Neka se lagano kuha uz miješanje dok jagode ne omekšaju. Izvadite jednu ili dvije jagode po osobi za ukrašavanje i prelijte ih likerom. Ostatak kratko izmiksajte sa sokom da nastane pire. Protisnite ga kroz sito pa pomiješajte brašno s preostalom vodom. Sipajte to u pire i pustite da zakipi. Neprestano miješajte da ne nastanu grudice.
  • 2. Mutite bjelanca dok ne postanu pjenasta pa im dodajte šećer i nastavite ih mutiti dok se ne stvrdnu. Trećinu bjelanaca umiješajte u pire a ostatak promiješajte. Pošećerene kalupe premazane maslacem napunite dopola pa dodajte jagode.
  • 3. Napunite kalupe i poravnajte ih odozgo nožem za torte i palcem napravite udubine na rubu. Pospite pistacijama i stavite u pećnicu na 180 ºC oko 10-12 minuta.
  • 4. Izvadite ih iz pećnice, pospite šećerom u prahu i poslužite uz nekoliko svježih jagoda

Povezani recepti

Vidi sve