Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recept iz: Ainsley Harriott
Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.
Sastojci
- 100 g keksa po vašoj želji, razmrvljenih
- 400 g jagoda, opranih, bez peteljki
- 1 žlica tekućeg meda
- Prstohvat crnog papra
- 1 žlica nasjeckane svježe limete, listići za ukras
- Naribana korica i sok od ½ limuna
- 175 g mascarponea ili nekog drugog kremastog sira, omekšalog
- 1 žlica šećera u prahu
- 300 ml tučenog vrhnja
Priprema
- 1. Narežite dio jagoda na četvrtine, stavite ih u zdjelu i lagano zgnječite vilicom ili kratko umiksajte. Umiješajte med. Stavite i preostale jagode pa sve promiješajte. Dodajte papar, metvicu, naribanu koricu i limunov sok po želji. Ostavite da se sve upije.
- 2. Mikserom umutite mascarpone ili neki drugi kremasti sir dok ne postane gladak, dodajte šećer u prahu i miješajte dok se sve ne sjedini. Dodajte tučeno vrhnje i nastavite miksati dok se ne zgusne.
- 3. Spojit ćemo sastojke. Sipajte sloj mrvica od keksa na dno četiri staklenke s poklopcem pa ga poravnajte žlicom. Sljedeći sloj je pjena od kolača od sira a zatim sloj jagoda. Ponovite slaganje i na vrh stavite sloj pjene, pazeći da ostavite dovoljno mjesta za ukras i poklopac staklenke. Ukrasite s polovicom jagode i listićima metvice. Neka odstoji u hladnjaku barem jedan sat prije posluživanja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca
Recepti Luca Ciano
Panna cotta od bivoljeg jogurta s preljevom od limoncella i jagoda