Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Sastojci

  • 100 g keksa po vašoj želji, razmrvljenih
  • 400 g jagoda, opranih, bez peteljki
  • 1 žlica tekućeg meda
  • Prstohvat crnog papra
  • 1 žlica nasjeckane svježe limete, listići za ukras
  • Naribana korica i sok od ½ limuna
  • 175 g mascarponea ili nekog drugog kremastog sira, omekšalog
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 300 ml tučenog vrhnja

Priprema

  • 1. Narežite dio jagoda na četvrtine, stavite ih u zdjelu i lagano zgnječite vilicom ili kratko umiksajte. Umiješajte med. Stavite i preostale jagode pa sve promiješajte. Dodajte papar, metvicu, naribanu koricu i limunov sok po želji. Ostavite da se sve upije.
  • 2. Mikserom umutite mascarpone ili neki drugi kremasti sir dok ne postane gladak, dodajte šećer u prahu i miješajte dok se sve ne sjedini. Dodajte tučeno vrhnje i nastavite miksati dok se ne zgusne.
  • 3. Spojit ćemo sastojke. Sipajte sloj mrvica od keksa na dno četiri staklenke s poklopcem pa ga poravnajte žlicom. Sljedeći sloj je pjena od kolača od sira a zatim sloj jagoda. Ponovite slaganje i na vrh stavite sloj pjene, pazeći da ostavite dovoljno mjesta za ukras i poklopac staklenke. Ukrasite s polovicom jagode i listićima metvice. Neka odstoji u hladnjaku barem jedan sat prije posluživanja.

Povezani recepti

Vidi sve