Kad je imao samo 12 godina, James Martin se već mogao pohvaliti da je kuhao za britansku kraljicu

James je putovao po Francuskoj radeći u kuhinjama francuskih dvoraca.

Sastojci

  • 3 x 200g srnećih odrezaka
  • Morska sol i svježe smljeveni crni papar
  • 1 jušna žlica ulja repice
  • 25g maslaca
  • 1/2 malog crvenog kupusa, prerezanog na četvrtine
  • 2 kozjaka, prerezana na polovine
  • 2 velike kuhane cikle, prerezane na četvrtine
  • 50g šarene blitve (blitva sa šarenim peteljkama)
  • Mali svežanj divljeg češnjak
  • 50ml crnog vina
  • 1 jušna žlica balsamičnog octa
  • 100ml telećeg temeljca
  • 1 jušna žlica želea crvenog ribizla
  • 3 bobice borovice
  • 2 zvjzdasta anisa
  • 10g maslaca
  • 50g borovnica
  • Nekoliko cvjetova divljeg češnjaka
  • Sjeckani listovi komorača

Priprema

  • Na srednjoj vatri zagrijte veliku neprianjajuću tavu.
  • Začinite solju i paprom srneće odreske s obje strane na dasci za rezanje. Uspite malu količinu ulja u ugrijanu tavu i pržite srnetinu s obje strane otprilike 2-3 minute. Neka se zapeku.
  • Dodajte maslac, otopljeni maslac prelijevajte žlicom preko odrezaka. Pomognite si naginjanjem tave. Pržite na maslacu dodatne 4 minute. Izvadite odreske na ugrijani pladanj, pokrijete i ostavite da miruju. Tavu sa sokovima od prženja ostavite po strani.
  • Zagrijati veliku tavu za roštiljanje na srednjoj vatri, dodajte kupus, kozjak i ciklu. Povrće pirjajte 2 do 3 minute sa svake strane dok ne omekša i jače se zapeče, dobit ćete aromu dima.
  • Za pripremu umaka ulijte vino, balzamični ocat i teleći temeljca u tavu s preostalim sokovima divljači i maslaca, pustite da zakuha. Sastružite s dna sastojke ostale od pečenja, deglazirajte tavu, sve dobro umiješajte.
  • U zakuhanu tekućinu dodajte zvjezdasti anis, žele crvenog ribizla i bobice borovice, promiješajte, Smanjite vatru, kuhajte oko 3 minute.
  • Dodajte ispečeni divlji češnjak u tavu i nastavite prijati nekoliko minuta dok ne uvene. Uklonite bobice borovice i zvjezdast anis, promiješajte, dodajte maslac, sol i papar.
  • Posložite povrće na pladanj, luk razdvojite na slojeve. Narežite meso i složite ga povrh povrća.
  • Preostale sokove iz mesa dodajte umaku. Zagrijte umak i žlicom prelijte preko mesa i povrća. Ukrasite borovnicama, cvjetovima divljeg češnjaka i pospite listovima komorača.

Povezani recepti

Vidi sve