Srčanke à Bulhão Pato
Recept iz: Filipa Gomes
Želite li jelo prepuno okusa, tipično portugalsko i lake pripreme, napravite srčanke à Bulhão Pato.
Narežite 6 češanja češnjaka i ispržite ih u velikoj tavi s maslinovim uljem.
Nasjeckajte pola korijandra i dodajte češnjaku. Zalijte čašom bijelog vina i pustite da malo prokuha da bi alkohol ispario. Posolite i popaprite te dodajte oprane srčanke.
Narežite ostatak korijandra i dodajte u tavu kad se srčanke otvore.
Ponovno promiješajte i pričekajte 1-2 minute i zalijte limunovim sokom prije nego što poslužite ovo ukusno i tradicionalno jelo.
Narežite 6 češanja češnjaka i ispržite ih u velikoj tavi s maslinovim uljem.
Nasjeckajte pola korijandra i dodajte češnjaku. Zalijte čašom bijelog vina i pustite da malo prokuha da bi alkohol ispario. Posolite i popaprite te dodajte oprane srčanke.
Narežite ostatak korijandra i dodajte u tavu kad se srčanke otvore.
Ponovno promiješajte i pričekajte 1-2 minute i zalijte limunovim sokom prije nego što poslužite ovo ukusno i tradicionalno jelo.
Sastojci
- 1 kg srčanki 6 češnja češnjaka 1 čaša bijelog vina limunov sok korijandar ulje sol papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom