Opis
Želite li jelo prepuno okusa, tipično portugalsko i lake pripreme, napravite srčanke à Bulhão Pato.
Narežite 6 češanja češnjaka i ispržite ih u velikoj tavi s maslinovim uljem.
Nasjeckajte pola korijandra i dodajte češnjaku. Zalijte čašom bijelog vina i pustite da malo prokuha da bi alkohol ispario. Posolite i popaprite te dodajte oprane srčanke.
Narežite ostatak korijandra i dodajte u tavu kad se srčanke otvore.
Ponovno promiješajte i pričekajte 1-2 minute i zalijte limunovim sokom prije nego što poslužite ovo ukusno i tradicionalno jelo.
Narežite 6 češanja češnjaka i ispržite ih u velikoj tavi s maslinovim uljem.
Nasjeckajte pola korijandra i dodajte češnjaku. Zalijte čašom bijelog vina i pustite da malo prokuha da bi alkohol ispario. Posolite i popaprite te dodajte oprane srčanke.
Narežite ostatak korijandra i dodajte u tavu kad se srčanke otvore.
Ponovno promiješajte i pričekajte 1-2 minute i zalijte limunovim sokom prije nego što poslužite ovo ukusno i tradicionalno jelo.
Sastojci
- 1 kg srčanki
- 6 češnja češnjaka
- 1 čaša bijelog vina
- limunov sok
- korijandar
- ulje
- sol
- papar