Gino je rođen u velikoj obitelji u Torre del Greco, Napoliju, na samom jugu Italije. Hrana koju su jeli bila je vrlo tradicionalna - jednostavni recepti zasnovani na svježem i zdravom voću, povrću, ribi i mesu. Kada je imao 11 godina, prvi je put ušao u djedov restoran i zaključio da je kuhanje kao stvoreno za njega.  Nakon završetka "Luigi de Medici" ugostiteljskog fakulteta, Gino je otišao u London i to sa samo 19 godina te je počeo raditi u restoranu The Orchard u Hampsteadu, a zatim u restoranu Cambio u Surreyu.

Sastojci

  • Šparoge na žaru s poširanim jajima
  • 300 g šparoga, odstranite drvenasti dio
  • 6 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 3 žlice octa od bijelog vina
  • 4 svježa jaja
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • Šparoge s maslacem i pecorinom
  • 150 g slanoga maslaca
  • 400 g šparoga, odstranite drvenasti dio
  • 80 g svježe naribanog pecorino sira
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

  • Šparoge na žaru s poširanim jajima
  • 1. Zagrijte gusanu tavu s rebrima na jakoj vatri 5 minuta. Za to vrijeme na tanjuru prelijete po šparogama dvije žlice ulja. Kad je tava jako zagrijana, dodajte šparoge i pecite ih oko 5 minuta ili dok ne postanu mekane, ali još uvijek al dente, povremeno ih okrećući.
  • 2. Za to vrijeme pripremite poširana jaja. Stavite lonac srednje veličine, napunjen s 2,5 litre vruće vode, na jaku vatru. Umiješajte ocat i nešto soli. Pustite da proključa, smanjite vatru i dalje kuhajte na laganoj vatri.
  • 3. Poširajte jaja u 2 dijela. Jedno jaje razbijte u šalicu. Pustite da polako klizne u vodu. Isto učinite i s drugim jajetom. Ne dozvolite da se jaja dodiruju.
  • 4. Poširajte pažljivo 3–4 minute ili ili dok se bjelanjak ne stvrdne. Kuhajte ih na vrlo laganoj vatri tako da jaja ne postanu pretvrda. Žlicom s prorezima izvadite jaja i premjestite na tanjur ili kuhinjski papir da se ocijede. Ponovite s ostalim jajima.
  • 5. Podijelite šparogu na tople tanjure i pažljivo položite po jedno jaje na njih. Začinite s malo soli i papra i prelijte s preostale 4 žlica ulja.
  • Šparoge s maslacem i pecorinom
  • 1. Proključajte veliki lonac slane vode na jakoj vatri. Dodajte šparoge i prokuhajte 4 minute ili dok malo ne omekšaju. Dobro ih ocijedite.
  • 2. Za to vrijeme u malom loncu na slaboj vatri otopite maslac.
  • 3. Rasporedite šparoge na velikom pladnju ili zasebnim tanjurima. Prelijte otopljenim maslacem i začinite solju i paprom. Pospite pecorinom.

Povezani recepti

Vidi sve