Španjolski omlet s gljivama (tortila)
Recept iz: Rudolph van Veen
Rudolph Van Veen koji vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen, kuhar je sa brojnim ukusnim receptima u repetoaru. Otkrijte njegovu varijantu španjolskog omleta s gljivama
Sastojci
- Sastojci1 boca crvenog vina 2 žličice meda 300 g šampinjona 3 krumpira 4 jaja sol i papar maslinovo ulje
Priprema
- 1. Ogulite i narežite krumpire na kockice. Skuhajte ih 'al dente' za desetak minuta.
- 2. U tavu ulijte crno vino i dodajte med. Ostavite sirup da proključa i lagano da se zgusne na slaboj vatri.
- 3. Očistite i narežite gljive na četvrtine. Dodajte ih vinskom sirupu i miješajte 2-3 minute dok gljive ne upiju vinski umak.
- 4. U posudi istucite jaja. U drugu tavu ulijte malo maslinova ulja i lagano ispržite krumpire. Dodajte pirjane gljive, promiješajte. Izlijte istučena jaja ravnomjerno po povrću. Pržite dok ne bude gotov donji dio omleta.
- 5. Poklopite tavu velikim tanjurom i okrenite omlet na tanjur. Zatim pažljivo vratite omlet u tavu da se isprži i s druge strane.
- 6. Poslužite omlet narezan na komade i s prilogom od zelene salate.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom