Španjolski omlet s gljivama (tortila)

Rudolph Van Veen koji vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen, kuhar je sa brojnim ukusnim receptima u repetoaru. Otkrijte njegovu varijantu španjolskog omleta s gljivama

 

Sastojci

  • Sastojci1 boca crvenog vina 2 žličice meda 300 g šampinjona 3 krumpira 4 jaja sol i papar maslinovo ulje

Priprema

  • 1. Ogulite i narežite krumpire na kockice. Skuhajte ih 'al dente' za desetak minuta.
  • 2. U tavu ulijte crno vino i dodajte med. Ostavite sirup da proključa i lagano da se zgusne na slaboj vatri.
  • 3. Očistite i narežite gljive na četvrtine. Dodajte ih vinskom sirupu i miješajte 2-3 minute dok gljive ne upiju vinski umak.
  • 4. U posudi istucite jaja. U drugu tavu ulijte malo maslinova ulja i lagano ispržite krumpire. Dodajte pirjane gljive, promiješajte. Izlijte istučena jaja ravnomjerno po povrću. Pržite dok ne bude gotov donji dio omleta.
  • 5. Poklopite tavu velikim tanjurom i okrenite omlet na tanjur. Zatim pažljivo vratite omlet u tavu da se isprži i s druge strane.
  • 6. Poslužite omlet narezan na komade i s prilogom od zelene salate.

Povezani recepti

Vidi sve