Španjolski omlet s gljivama (tortila)

Španjolski omlet s gljivama (tortila)

Opis

Način pripreme:

1. Ogulite i narežite krumpire na kockice. Skuhajte ih 'al dente' za desetak minuta.

2. U tavu ulijte crno vino i dodajte med. Ostavite sirup da proključa i lagano da se zgusne na slaboj vatri.

3. Očistite i narežite gljive na četvrtine. Dodajte ih vinskom sirupu i miješajte 2-3 minute dok gljive ne upiju vinski umak.

4. U posudi istucite jaja. U drugu tavu ulijte malo maslinova ulja i lagano ispržite krumpire. Dodajte pirjane gljive, promiješajte. Izlijte istučena jaja ravnomjerno po povrću. Pržite dok ne bude gotov donji dio omleta.

5. Poklopite tavu velikim tanjurom i okrenite omlet na tanjur. Zatim pažljivo vratite omlet u tavu da se isprži i s druge strane.

6. Poslužite omlet narezan na komade i s prilogom od zelene salate.

Sastojci

Sastojci

  • 1 boca crvenog vina
  • 2 žličice meda
  • 300 g šampinjona
  • 3 krumpira
  • 4 jaja
  • sol i papar
  • maslinovo ulje

Povezani recepti