Opis
Način pripreme:
1. Ogulite i narežite krumpire na kockice. Skuhajte ih 'al dente' za desetak minuta.
2. U tavu ulijte crno vino i dodajte med. Ostavite sirup da proključa i lagano da se zgusne na slaboj vatri.
3. Očistite i narežite gljive na četvrtine. Dodajte ih vinskom sirupu i miješajte 2-3 minute dok gljive ne upiju vinski umak.
4. U posudi istucite jaja. U drugu tavu ulijte malo maslinova ulja i lagano ispržite krumpire. Dodajte pirjane gljive, promiješajte. Izlijte istučena jaja ravnomjerno po povrću. Pržite dok ne bude gotov donji dio omleta.
5. Poklopite tavu velikim tanjurom i okrenite omlet na tanjur. Zatim pažljivo vratite omlet u tavu da se isprži i s druge strane.
6. Poslužite omlet narezan na komade i s prilogom od zelene salate.
Sastojci
Sastojci
- 1 boca crvenog vina
- 2 žličice meda
- 300 g šampinjona
- 3 krumpira
- 4 jaja
- sol i papar
- maslinovo ulje