Opis

  1. Operite školjke pod mlazom hladne vode nekoliko puta kako biste isprali pijesak i mulj. Dobro ih oribajte da se riješite priljepaka ili trave, a zatim maknite „bradu“ oštrim čupanjem ili nožem. Bacite sve koje su otvorene i koje se neće zatvoriti kad ih lupite po površini.
  2. Nasjeckajte chorizo na ploške debljine 3 mm. Izlijte ulje u veliku tavu na srednju vatru i, kad se zagrije, dodajte kobasicu. Pecite 1 – 2 minute sa svake strane dok kobasica ne pusti svoja ulja.
  3. Dodajte šeri, školjke, pokrijte i kuhajte 3 – 4 minute ili dok se školjke ne otvore (Bacite sve koje ostanu zatvorene nakon kuhanja – njih nemojte jesti.)

Umiješajte peršin, a zatim sve izlijte u zagrijane posudice i poslužite uz kriške limuna i tostirani, hrskavi bijeli kruh.

Sastojci

  • 1,5 kg školjaka
  • 110 g kobasice chorizo
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 120 ml suhog šerija ili bijelog vina
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 4 kriške limuna za posluživanje

Povezani recepti