Opis

Namačite kruh u mlijeku u velikoj zdjeli za miješanje 20 minuta, a zatim ga rukama zdrobite u kašu. Dodajte ricottu, mljeveno meso, jaje, sir, peršin, muškatni oraščić, koricu limuna I malo soli I papra te sve dobro promiješajte (ovdje je najbolje to učiniti rukama). kako bi se stvorila ujednačena pasta. Ostavite da odstoji u hladnjaku 20-30 minuta.

Zagrijte ulje u velikoj tavi debelog dna, oblikujte mesne okruglice veličine mandarine i ispržite ih (u turama ako je potrebno) kako bi bile smeđe s obje strane. Dodajte sjeckani luk (ili luk kozjak) te ih pržite zajedno s mesnim okruglicama 1-2 minute. Deglazirajte tavu vinom kako bi alkohol ispario (2-3 minute). Dodajte tjesteninu, vodu, celer, i lišće peršina, raščetvorenu papriku i prstohvat soli pa dajte da zakipi. Smanjite vatru na slabu i kuhajte pokriveno 2 sata. Kušajte je li dovoljno slano i dodajte po svom ukusu. Odbacite iskorišteno lišće celera i peršina i papriku. Dodajte svježe listove.

U velikom loncu zakipite posoljenu vodu. Ubacite špagete, dobro promiješajte i kuhajte taman dok ne budu al dente. Ocijedite tjesteninu ravno u tavu s mesnim okruglicama tako da povuče I malo vode od kuhanja tjestenine. Dobro, ali nježno promiješajte kako ne biste oštetili mekane mesne okruglice. Poslužite vruće sa svježim listovima celera, malo ribanog parmezana i malo samljevenog bijelog papra.

Sastojci

  • 70 gr suhog kruha bez korice namočenog u 120 ml mlijeka
  • 120 gr ricotte
  • 500 gr mljevene svinjetine i junetine
  • 1 jaje
  • 40 gr ribanog parmezana
  • 2-3 žlice sjeckanog peršina
  • 1/4 žličice ribanog muškatnog oraščića
  • sitno ribana korica 1/2 limuna
  • sol i papar kao začin

 

  • 1 mali smeđi luk ili kozjak, sitno nasjeckan
  • 1/4 crvene paprike, u komadu
  • 150 ml crvenog vina
  • 800 ml pasate
  • 400 ml vode
  • nekoliko listova peršina
  • nekoliko listova celera te još malo za dodati gotovom jelu
  • 50 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • sol i papar

Povezani recepti