1. Tjesteninu stavite u vruću vodu, kuhajte dok ne omekša, oko šest minuta.
  2. U tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte češnjak i čili, pržite dvije minute na srednje jakoj vatri ili dok češnjak ne poprimi zlatnu boju, dodajte dagnje i škampe. Začinite.
  3. Izvadite tjesteninu iz vode i dodajte je u mješavinu s uljem, dodajte i jednu zaimaču vode u kojoj se kuhala tjestenina, zatim parmezan, sok limuna, zest i peršin.
  4. Ostavite da se krčka dok se umak ne zgusne, umiješajte rakovo meso u tjesteninu, dozvolite da se u potpunosti zagrije.
  5. Začinite s još maslinovog ulja, limuna i soli, te poslužite u toplim zdjelicama.

Sastojci

  • 300g špageta
  • 100g rakovog mesa
  • 100g dagnji
  • 100g škampi
  • 4 češnja češnjaka, crushed
  • 1 čili, nasjeckan
  • Velika šaka peršina, nasjeckanog
  • 100g parmezana, naribanog
  • Sok jednog limuna
  • Maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve