Špageti sa školjkama, češnjakom i peršinom
Recept iz: Mark Moriarty
- Tjesteninu stavite u vruću vodu, kuhajte dok ne omekša, oko šest minuta.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte češnjak i čili, pržite dvije minute na srednje jakoj vatri ili dok češnjak ne poprimi zlatnu boju, dodajte dagnje i škampe. Začinite.
- Izvadite tjesteninu iz vode i dodajte je u mješavinu s uljem, dodajte i jednu zaimaču vode u kojoj se kuhala tjestenina, zatim parmezan, sok limuna, zest i peršin.
- Ostavite da se krčka dok se umak ne zgusne, umiješajte rakovo meso u tjesteninu, dozvolite da se u potpunosti zagrije.
- Začinite s još maslinovog ulja, limuna i soli, te poslužite u toplim zdjelicama.
Sastojci
- 300g špageta
- 100g rakovog mesa
- 100g dagnji
- 100g škampi
- 4 češnja češnjaka, crushed
- 1 čili, nasjeckan
- Velika šaka peršina, nasjeckanog
- 100g parmezana, naribanog
- Sok jednog limuna
- Maslinovo ulje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom