Opis
- Tjesteninu stavite u vruću vodu, kuhajte dok ne omekša, oko šest minuta.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte češnjak i čili, pržite dvije minute na srednje jakoj vatri ili dok češnjak ne poprimi zlatnu boju, dodajte dagnje i škampe. Začinite.
- Izvadite tjesteninu iz vode i dodajte je u mješavinu s uljem, dodajte i jednu zaimaču vode u kojoj se kuhala tjestenina, zatim parmezan, sok limuna, zest i peršin.
- Ostavite da se krčka dok se umak ne zgusne, umiješajte rakovo meso u tjesteninu, dozvolite da se u potpunosti zagrije.
- Začinite s još maslinovog ulja, limuna i soli, te poslužite u toplim zdjelicama.
Sastojci
- 300g špageta
- 100g rakovog mesa
- 100g dagnji
- 100g škampi
- 4 češnja češnjaka, crushed
- 1 čili, nasjeckan
- Velika šaka peršina, nasjeckanog
- 100g parmezana, naribanog
- Sok jednog limuna
- Maslinovo ulje