Špageti sa školjkama
Ubacite špagete u veliki lonac kipuće vode kojoj ste dodali malo soli i kuhajte ih 7 minuta. Špageti su kuhani kad ih možete lako stisnuti između dva prsta. Prebacite u cjedilo i ocijedite vodu, ali špagete ostavite u cjediljci i postavite je iznad lonca u kojem je na dnu ostalo malo kipuće vode da se do posluživanja ne bi osušili.

Prijeđimo sada na školjke za koje odaberite široku tavu. Stavite tavu na vatru bez masnoće da se ugrije dok pripremite začine. Ogulite i naribajte đumbir, sitno narežite čili-papričicu i nasjeckajte peršin i lišće korijandra. Treba vam još malo maslinova ulja, soli i papra i začini za školjke su spremni. Ubacite sve u tavu i dodajte sok i koricu od limuna. Kuhajte nekoliko minuta da se školjke otvore i ispuste svoje sokove u tavu, što znači da su kuhane.

Sada u tavu dodajte skuhanu tjesteninu, pokapajte s malo maslinova ulja i pomiješajte sa školjkama. Pospite po vrhu s još malo usitnjenog peršina, papričice i korijandra, a možete dodati i nekoliko listića metvice koja će jelu dati svježu boju i okus. Ukrasite s nekoliko kriški limuna.

Sastojci

  • Sastojci250 g kućica (vongola) 250 g kapica 250 g dagnji 500 g špageta 6-7 češnja češnjaka 1 velika chili papričica 1 limun 2 cm đumbirova korijena maslinovo ulje sol

Priprema