Opis
Skuhati špagete u slanoj vodi prema uputama na pakiranju, zatim ocijediti.
Dok se tjestenina kuha, na jakoj vatri zagrijati 30 ml ulja u širokoj, dubokoj tavi s poklopcem. dodati šalot luk i čili u tavu, pržiti 2 minute, miješajući, zatim dodati češnjak i pržiti 10 sekundi. Na to istresti školjke i sve zajedno promiješati.
Uliti vino i pustiti da zavrije 2 minute, zatim poklopiti i kuhati 2-3 minute sve dok se školjke ne otvore (izvaditi i baciti školjke koje se ne otvore).
Dodati ocijeđenu tjesteninu na školjke, dobro začiniti sa soli i paprom, promiješati. Umiješajte sok limuna i peršin, te poškropite preostalim uljem.
Školjke poslužite dok su još vruće i prelijte sokom od kuhanja nakon posluživanja. Ne zaboravite izvaditi dodatne zdjelice za prazne školjke.
Sastojci
- 275g špageti
- 60 ml maslinovog ulja
- 2 velika šalot luka, sitno sjeckana
- 1 svježi crveni čili, očišćen od sjemenki i tanko narezan
- 2 češnja češnjaka, zdrobljen
- 750g-1kg malih svježih školjki, očišćenih
- 175ml bijelog vina
- Sok pola limuna
- 1 velika vezica peršina, sjeckan