Soto ayam bake Emmy (pileća juha sa staklenim rezancima)

Soto ayam bake Emmy (pileća juha sa staklenim rezancima)

Opis

Priprema

Juha

Ljutiku i češnjak ogulite i narežite na komade. U multipraktiku izmiksajte ljutiku, češnjak, pastu od škampa, sjemenke korijandra, kurkumu, pastu od kukuija i ulje. Zagrijte lonac i kratko popržite tu smjesu. Dodajte vodu i dobro promiješajte. Dodajte piletinu i pazite da u potpunosti bude prekrivena juhom. Zgnječite limunsku travu, povežite čvor i dodajte u juhu. Kuhajte piletinu oko 45 minuta na umjerenoj vatri. Izvadite piletinu iz juhe i ohladite na plitkom tanjuru. Odstranite kosti i dodajte meso u juhu bez kosti.

 

Nadjev

Skuhajte rižu. Krumpir skuhajte u kori, koru ogulite nakon kuhanja i krumpir narežite na kockice. Kupus narežite na komadiće i skuhajte na pari. Na pari skuhajte i klice graha. Jaja skuhajte tako da budu tvrdo kuhana, ogulite ih i narežite na kriške. Kipućom vodom zalijte staklene rezance i ostavite ih da se deset minuta kuhaju. Ocijedite i promiješajte vilicom da se razdvoje. Ako želite, možete ih razrezati škarama da budu sitniji. Nasjeckajte mladi luk i celer.

 

Posluživanje

Poslužite juhu i ostale sastojke za nadjev u posebnim zdjelicama. U duboki tanjur izvadite sastojke za nadjev po želji, prelijte juhom i ukrasite mladim lukom, celerom i prženim lukom.

Sastojci

Soto ayam (pileća juha)

  • 2 ljutike
  • 3 češnja češnjaka
  • pola centimetra paste od škampa
  • 1 žličica sjemenki korijandra
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žlica paste od kukuija
  • 4 žlice ulja od kikirikija
  • 500 ml vode
  • 4 pileće noge (batak i zabatak)
  • 1 limunska trava

Nadjev

  • 200 g riže
  • 4 krumpira
  • 200 G narezanog šiljastog kupusa
  • 250 G klica graha
  • 6 jaja
  • 50 g staklenih rezanaca (ili tjestenine vermicelli)
  • 1 svežanj mladog luka
  • 1 svežanj celera
  • 100 g prženog luka

Dodatne potrepštine

  • multipraktik

Povezani recepti