Soto ayam bake Emmy (pileća juha sa staklenim rezancima)

Priprema

Juha

Ljutiku i češnjak ogulite i narežite na komade. U multipraktiku izmiksajte ljutiku, češnjak, pastu od škampa, sjemenke korijandra, kurkumu, pastu od kukuija i ulje. Zagrijte lonac i kratko popržite tu smjesu. Dodajte vodu i dobro promiješajte. Dodajte piletinu i pazite da u potpunosti bude prekrivena juhom. Zgnječite limunsku travu, povežite čvor i dodajte u juhu. Kuhajte piletinu oko 45 minuta na umjerenoj vatri. Izvadite piletinu iz juhe i ohladite na plitkom tanjuru. Odstranite kosti i dodajte meso u juhu bez kosti.

 

Nadjev

Skuhajte rižu. Krumpir skuhajte u kori, koru ogulite nakon kuhanja i krumpir narežite na kockice. Kupus narežite na komadiće i skuhajte na pari. Na pari skuhajte i klice graha. Jaja skuhajte tako da budu tvrdo kuhana, ogulite ih i narežite na kriške. Kipućom vodom zalijte staklene rezance i ostavite ih da se deset minuta kuhaju. Ocijedite i promiješajte vilicom da se razdvoje. Ako želite, možete ih razrezati škarama da budu sitniji. Nasjeckajte mladi luk i celer.

 

Posluživanje

Poslužite juhu i ostale sastojke za nadjev u posebnim zdjelicama. U duboki tanjur izvadite sastojke za nadjev po želji, prelijte juhom i ukrasite mladim lukom, celerom i prženim lukom.

Sastojci

  • Soto ayam (pileća juha) 2 ljutike 3 češnja češnjaka pola centimetra paste od škampa 1 žličica sjemenki korijandra 1 žličica kurkume 1 žlica paste od kukuija 4 žlice ulja od kikirikija 500 ml vode 4 pileće noge (batak i zabatak) 1 limunska travaNadjev200 g riže 4 krumpira 200 G narezanog šiljastog kupusa 250 G klica graha 6 jaja 50 g staklenih rezanaca (ili tjestenine vermicelli) 1 svežanj mladog luka 1 svežanj celera 100 g prženog lukaDodatne potrepštine multipraktik

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve