Priprema
 
1.  Posijemo brašno, dodamo malo soli, malo maslinovog ulja i vode te izradimo. Tijesto omotamo folijom i stavimo u hladnjak da odmori pola sata.
 
2.Listove blitve dobro operemo i izrežemo (i eliminiramo) tvrdi dio stapke. Zatim ih narežemo na trakice i preselimo u duboku zdjelu, dodamo sjeckani mladi luk.Sve zajedno posolimo i začinimo maslinovim uljem.
 
3.Kad je tijesto odmorilo podijelimo ga na polovice. Jednu po jednu polovicu izvaljamo u obliku kruga.
Lim za pečenje posipamo brašnom i na njega pomoću valjka prebacimo jednu  polovicu razvaljanog tijesta. Tijesto nadjenemo mješavinom povrća,na grubo natrgamo listiće peršin i poklopimo drugom polovicom tijesta. Rubove tijesta spojimo i zavrnemo prema unutra.Vilicom probušimo s gornje strane da se tijesto kod pečenja ne napuše. Peći 20 min. na 200ºC.
Kada soparnik izvadimo iz pećnicepremažemo ga mješavinom maslinovog ulja i sitno nasjeckanog češnjaka.
 
Razrežemo i poslužimo.
 

 

Sastojci

  • Tijesto
  • 500 g brašna
  • sol
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 250 ml vode
  • Nadjev
  • 1 vezice peršina
  • 1 vezica mladog luka
  • 1 kg blitve
  • maslinovo ulje
  • 4 režnja češnjaka
  • sol

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve