Soparnik
Recept iz: David Skoko
Priprema
1. Posijemo brašno, dodamo malo soli, malo maslinovog ulja i vode te izradimo. Tijesto omotamo folijom i stavimo u hladnjak da odmori pola sata.
2.Listove blitve dobro operemo i izrežemo (i eliminiramo) tvrdi dio stapke. Zatim ih narežemo na trakice i preselimo u duboku zdjelu, dodamo sjeckani mladi luk.Sve zajedno posolimo i začinimo maslinovim uljem.
3.Kad je tijesto odmorilo podijelimo ga na polovice. Jednu po jednu polovicu izvaljamo u obliku kruga.
Lim za pečenje posipamo brašnom i na njega pomoću valjka prebacimo jednu polovicu razvaljanog tijesta. Tijesto nadjenemo mješavinom povrća,na grubo natrgamo listiće peršin i poklopimo drugom polovicom tijesta. Rubove tijesta spojimo i zavrnemo prema unutra.Vilicom probušimo s gornje strane da se tijesto kod pečenja ne napuše. Peći 20 min. na 200ºC.
Kada soparnik izvadimo iz pećnicepremažemo ga mješavinom maslinovog ulja i sitno nasjeckanog češnjaka.
Razrežemo i poslužimo.
Sastojci
- Tijesto
- 500 g brašna
- sol
- 3 žlice maslinovog ulja
- 250 ml vode
- Nadjev
- 1 vezice peršina
- 1 vezica mladog luka
- 1 kg blitve
- maslinovo ulje
- 4 režnja češnjaka
- sol
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira