Sočni lucy burgeri

Sočni lucy burgeri

Opis

Dobro začinite meso i podijelite na osam kuglica po 100g, a zatim ih zgnječite u pljeskavice jednake veličine.

Stavite 50g sira u središte 4 pljeskavice, a zatim drugu pljeskavicu stavite povrh te dobro pritisnite po rubovima da se spoje.

Pržite, pecite ili roštiljajte oko 10 minuta da se ispeku i preokrećite ih za to vrijeme.

Poslužite u pecivu s džemom od luka i ostalim dodacima.

Džem od luka – blago prepržite luk i češnjak 12 minuta.

Dodajte šećer i ocat, kuhajte 15 minuta dok ne postane slično sirupu i džemu. Ohladite ga.

Čips – ostavite koru i narežite krumpire na kriške debele 10mm, a zatim okrenite sa strane i narežite komade debele 10mm. Ostavite u hladnoj vodi najmanje 2 sata.

Osušite ih u krpi, a zatim pržite u fritezi 5 minuta na 140C, ocijedite i ohladite. Zatim pržite na 180C dok ne postanu hrskavi i zlaćani. Ocijedite i poslužite uz burger.

Sastojci

Sastojci

  • 800 g mljevenog mesa
  • sol i papar
  • 200 g sira Monterey Jack ili cheddar (naribanog)
  • 4 brioš peciva za burgere
  • Rajčice narezane na kriške
  • salata i kiseli krastavci
  • Džem od luka
  • 4 crvena luka (narezana)
  • 150 ml nerafiniranog šećera
  • 100 ml vinskog octa
  • 1 češanj češnjaka (nasjeckan)
  • 5g ljuskica čilija
  • Čips
  • 800 g Maris piper krumpir (opran)
  • ulje za prženje

Povezani recepti