Sočni lucy burgeri
Recept iz: Simon Rimmer
Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.
Sastojci
- 800 g mljevenog mesa
- sol i papar
- 200 g sira Monterey Jack ili cheddar (naribanog)
- 4 brioš peciva za burgere
- Rajčice narezane na kriške
- salata
- kiseli krastavci
- Džem od luka
- 4 crvena luka (narezana)
- 150 ml nerafiniranog šećera
- 100 ml vinskog octa
- 1 češanj češnjaka (nasjeckan)
- 5g ljuskica čilija
- Čips
- 800 g Maris piper krumpir (opran)
- ulje za prženje
Priprema
- 1. Dobro začinite meso i podijelite na osam kuglica po 100g, a zatim ih zgnječite u pljeskavice jednake veličine.
- 2. Stavite 50g sira u središte 4 pljeskavice, a zatim drugu pljeskavicu stavite povrh te dobro pritisnite po rubovima da se spoje.
- 3. Pržite, pecite ili roštiljajte oko 10 minuta da se ispeku i preokrećite ih za to vrijeme.
- 4. Poslužite u pecivu s džemom od luka i ostalim dodacima.
- 5. Džem od luka – blago prepržite luk i češnjak 12 minuta.
- Dodajte šećer i ocat, kuhajte 15 minuta dok ne postane slično sirupu i džemu. Ohladite ga.
- 6. Čips – ostavite koru i narežite krumpire na kriške debele 10mm, a zatim okrenite sa strane i narežite komade debele 10mm. Ostavite u hladnoj vodi najmanje 2 sata.
- 7. Osušite ih u krpi, a zatim pržite u fritezi 5 minuta na 140C, ocijedite i ohladite. Zatim pržite na 180C dok ne postanu hrskavi i zlaćani. Ocijedite i poslužite uz burger.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada