Sočni lucy burgeri

Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj.  Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani.  2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.

Sastojci

  • 800 g mljevenog mesa
  • sol i papar
  • 200 g sira Monterey Jack ili cheddar (naribanog)
  • 4 brioš peciva za burgere
  • Rajčice narezane na kriške
  • salata
  • kiseli krastavci
  • Džem od luka
  • 4 crvena luka (narezana)
  • 150 ml nerafiniranog šećera
  • 100 ml vinskog octa
  • 1 češanj češnjaka (nasjeckan)
  • 5g ljuskica čilija
  • Čips
  • 800 g Maris piper krumpir (opran)
  • ulje za prženje

Priprema

  • 1. Dobro začinite meso i podijelite na osam kuglica po 100g, a zatim ih zgnječite u pljeskavice jednake veličine.
  • 2. Stavite 50g sira u središte 4 pljeskavice, a zatim drugu pljeskavicu stavite povrh te dobro pritisnite po rubovima da se spoje.
  • 3. Pržite, pecite ili roštiljajte oko 10 minuta da se ispeku i preokrećite ih za to vrijeme.
  • 4. Poslužite u pecivu s džemom od luka i ostalim dodacima.
  • 5. Džem od luka – blago prepržite luk i češnjak 12 minuta.
  • Dodajte šećer i ocat, kuhajte 15 minuta dok ne postane slično sirupu i džemu. Ohladite ga.
  • 6. Čips – ostavite koru i narežite krumpire na kriške debele 10mm, a zatim okrenite sa strane i narežite komade debele 10mm. Ostavite u hladnoj vodi najmanje 2 sata.
  • 7. Osušite ih u krpi, a zatim pržite u fritezi 5 minuta na 140C, ocijedite i ohladite. Zatim pržite na 180C dok ne postanu hrskavi i zlaćani. Ocijedite i poslužite uz burger.

Povezani recepti

Vidi sve