Umak pripremite tako da u mužaru/zdjeli najprije zdrobite češanj češnjaka i sušeni čili. Dodajte ostale sastojke i izmiješajte da bude ravnomjerno.
Ogulite papaju za kuhanje i izrežite na tanke ploške. Ploške još izrežite na štapiće. Da papaja bude hrskavija, možete je na trenutak uroniti u hladnu vodu. Prepolovite cherry rajčice. Zdrobite malo kikirikija, a mladi luk izrežite na tanke kolute. Papaju i cherry rajčice umiješajte u umak i malo promiješajte. Dodajte kikiriki i rukama prepolovljene dugačke mahune. Još malo izmiješajte podizanjem salate. Izvadite iz zdjele i stavite u posudu za posluživanje i dovršite s mladim lukom.

Sastojci

  • Umak100 g šećera od palme Arenga 3 žlice ribljeg umaka 2 dl paste Tamarindi Sok od jedne limete 1 sušeni čili 1 češanj češnjakaSalata 1 kom zelene papaje za kuhanje 8 kom cherry rajčica 3 kom dugačkih mahuna (long bean) 0.5 dl kikirikija 2 stabljike mladog luka

Priprema