Opis

Umak pripremite tako da u mužaru/zdjeli najprije zdrobite češanj češnjaka i sušeni čili. Dodajte ostale sastojke i izmiješajte da bude ravnomjerno.
Ogulite papaju za kuhanje i izrežite na tanke ploške. Ploške još izrežite na štapiće. Da papaja bude hrskavija, možete je na trenutak uroniti u hladnu vodu. Prepolovite cherry rajčice. Zdrobite malo kikirikija, a mladi luk izrežite na tanke kolute. Papaju i cherry rajčice umiješajte u umak i malo promiješajte. Dodajte kikiriki i rukama prepolovljene dugačke mahune. Još malo izmiješajte podizanjem salate. Izvadite iz zdjele i stavite u posudu za posluživanje i dovršite s mladim lukom.

Sastojci

Umak

  • 100 g šećera od palme Arenga
  • 3 žlice ribljeg umaka
  • 2 dl paste Tamarindi
  • Sok od jedne limete
  • 1 sušeni čili
  • 1 češanj češnjaka

Salata

  • 1 kom zelene papaje za kuhanje
  • 8 kom cherry rajčica
  • 3 kom dugačkih mahuna (long bean)
  • 0.5 dl kikirikija
  • 2 stabljike mladog luka