Opis
Način pripreme:
1. Za ratatouille prvo na roštilj-tavi ispecite tikvicu, narezanu na polovice po dužini i patlidžan narezan na kriške debljine 1 cm. Povrće stavite direktno na roštilj-tavu bez upotrebe masnoće i ispecite s obje strane.
2. Izrežite luk na polumjesece, a paprike na kockice. Ispržite u dubokoj tavi s 2-3 žlice maslinova ulja. Dodajte filete inćuna i harisse umak i promiješajte. Protisnite češnje češnjaka. Dodajte i krupno narezano pečeno povrće. Dodajte pasiranu rajčicu, aceto balsamico i promiješajte. Ostavite ratatouille da se krčka. Na kraju pospite listovima bosiljka.
3. Stavite rižu u lonac i zalijte s 2 šalice vruće vode. Začinite solju, dodajte prstohvat šafrana i cijelu polovicu limuna, poklopite posudu i kuhajte rižu 10 minuta.
4. Uklonite masnoću s krajeva telećih odrezaka. Stavite ih na dasku i pospite solju, crnim paprom i crvenom paprikom. Dobro ih uvaljajte u začine. Stavite ih u roštilj-tavu i pecite dok ne budu gotovi, a svake minute okrećite.
5. Za preljev za odreske narežite peršin na sitno i pomiješajte s gorušicom, maslinovim uljem i limunovim sokom na dasci. Ispecite odreske uvaljane u preljev. Narežite odreske na trakice.
6. Rižu dodajte u posudu s ratatouilleom. Poslužite s narezanim odrescima i posudicom kiselog mlijeka.
Sastojci
Za ratatouille
- 1 patlidžan
- 1 tikvica
- 1 glavica ljubičastog luka
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 3 češnja češnjaka
- 1 žličica harisse umaka
- 3 fileta inćuna
- 1 žlica aceta balsamica
- 2 žlice maslinova ulja
- 700 ml pasirane rajčice
- 0.5 vezice bosiljka
- sol i crni papar
Za odreske
- 2 teleća odreska
- sol i crni papar
- 1 žlica začinske crvene paprike
- 1 šaka peršina
- 1 žličica gorušice
- 1 žlica maslinova ulja
- 0.5 limuna
- sok
Dodatno
- 1 šalica basmati riže
- prstohvat šafrana
- prstohvat soli
- 0.5 limuna
- 200 g kiselog mlijeka