Sob s umakom od slanog sladića
Recept iz: Sara La Fountain
Priprema:
1. Začiniti meso solju i crnim paprom. Peći meso u tavi dok ne porumeni meso, s malo ulja, 1 do 1,5 minutu s obje strane. Smanjiti vatru i nastaviti s prženjem do željene razine. Umotati u foliju i ostaviti da počine par minuta.
2. Za umak, staviti sve sastojke u posudu, začiniti solju i paprom radi pojačavanja okusa. Prokuhati. Pričekati da se umak smanji i začiniti po potrebi.
3. Za pire od gljiva, nasjeckati krumpire na kockice i skuhati ih. Zgnječiti krumpire. Dodati maslac, vrhnje i posoliti. Umutiti u glatku smjesu mikserom. Na kraju, dodati luk i gljive te ukrasiti sjeckanim vlascem.
4. Servirati odrezak soba sa sladićem i umakom od crnog vina i pireom od gljiva.
Sastojci
- Sastojci 3–4 odreska soba sol bijeli papar prema ukusu maslinovo uljeUmak od slanog sladića i crnog vina 4 ½ dl crnog vina 5 žlica balzamičnog octa 2 dl goveđeg bujona 3 ½ žlice bombona turskog sladića slomljenih 2 ¼ dl demi-glacea 1 čajna žličica timijana 1 čajna žličica ružmarina 2 lista lovora 2 žlice sirupa ¼ čajne žličice anisa 4 žlice maslaca 2 čajne žličice instant kave sol crni paparKaša od šumskih gljiva700 g krumpira 1.5 dl vrhnja 25 g maslaca sol 1 luk nasjeckan i popržen 1 dl crnih trubača nasjeckanih i poprženih vlasac narezan
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Sara La Fountain
Palačinke blini s ikrom i gljivama
Recepti Sara La Fountain
Haringa na raži i kanape od slada
Recepti Sara La Fountain
Ruski ražnjić s krem-umakom od votke
Recepti Sara La Fountain
Patka s bobicama i korom od papra
Recepti Sara La Fountain
Mesna štruca s brusnicom
Recepti Sara La Fountain
Sladoled na štapiću od divljih bobica
Recepti Sara La Fountain
Salata od hladno dimljenog mesa losa
Recepti Sara La Fountain
Mali kolačići od borovnica
Recepti Sara La Fountain
Karelijska pita
Recepti Sara La Fountain
Bakini kolačići od zobi i bobica