Sob s umakom od slanog sladića
Recept iz: Sara La Fountain
Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Također je organizirala kulinarske tečajeve, bavi se stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering.
Sastojci
- 3–4 odreska soba
- sol
- bijeli papar prema ukusu
- maslinovo uljeUmak od slanog sladića i crnog vina
- 4 ½ dl crnog vina
- 5 žlica balzamičnog octa
- 2 dl goveđeg bujona
- 3 ½ žlice bombona turskog sladića slomljenih
- 2 ¼ dl demi-glacea
- 1 čajna žličica timijana
- 1 čajna žličica ružmarina
- 2 lista lovora
- 2 žlice sirupa
- ¼ čajne žličice anisa
- 4 žlice maslaca
- 2 čajne žličice instant kave
- sol
- crni papar
- Kaša od šumskih gljiva
- 700 g krumpira
- 1.5 dl vrhnja
- 25 g maslaca
- sol
- 1 luk nasjeckan i popržen
- 1 dl crnih trubača nasjeckanih i poprženih
- vlasac narezan
Priprema
- 1. Začiniti meso solju i crnim paprom. Peći meso u tavi dok ne porumeni meso, s malo ulja, 1 do 1,5 minutu s obje strane. Smanjiti vatru i nastaviti s prženjem do željene razine. Umotati u foliju i ostaviti da počine par minuta.
- 2. Za umak, staviti sve sastojke u posudu, začiniti solju i paprom radi pojačavanja okusa. Prokuhati. Pričekati da se umak smanji i začiniti po potrebi.
- 3. Za pire od gljiva, nasjeckati krumpire na kockice i skuhati ih. Zgnječiti krumpire. Dodati maslac, vrhnje i posoliti. Umutiti u glatku smjesu mikserom. Na kraju, dodati luk i gljive te ukrasiti sjeckanim vlascem.
- 4. Servirati odrezak soba sa sladićem i umakom od crnog vina i pireom od gljiva.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Brzo varivo sa svinjskim kotletima
Recepti Lora i Stoyan
Brza musaka
Recepti Lora i Stoyan
Patka s mlincima
Recepti Lora i Stoyan
Mesne okruglice u umaku od rajčice
Recepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama