Sob s umakom od slanog sladića

Priprema:

1. Začiniti meso solju i crnim paprom. Peći meso u tavi dok ne porumeni meso, s malo ulja, 1 do 1,5 minutu s obje strane. Smanjiti vatru i nastaviti s prženjem do željene razine. Umotati u foliju i ostaviti da počine par minuta.

2. Za umak, staviti sve sastojke u posudu, začiniti solju i paprom radi pojačavanja okusa. Prokuhati. Pričekati da se umak smanji i začiniti po potrebi.

3. Za pire od gljiva, nasjeckati krumpire na kockice i skuhati ih. Zgnječiti krumpire. Dodati maslac, vrhnje i posoliti. Umutiti u glatku smjesu mikserom. Na kraju, dodati luk i gljive te ukrasiti sjeckanim vlascem.

4. Servirati odrezak soba sa sladićem i umakom od crnog vina i pireom od gljiva. 

Sastojci

  • Sastojci 3–4 odreska soba sol bijeli papar prema ukusu maslinovo uljeUmak od slanog sladića i crnog vina 4 ½ dl crnog vina 5 žlica balzamičnog octa 2 dl goveđeg bujona 3 ½ žlice bombona turskog sladića slomljenih 2 ¼ dl demi-glacea 1 čajna žličica timijana 1 čajna žličica ružmarina 2 lista lovora 2 žlice sirupa ¼ čajne žličice anisa 4 žlice maslaca 2 čajne žličice instant kave sol crni paparKaša od šumskih gljiva700 g krumpira 1.5 dl vrhnja 25 g maslaca sol 1 luk nasjeckan i popržen 1 dl crnih trubača nasjeckanih i poprženih vlasac narezan

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve