Sob s umakom od slanog sladića

Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Također je organizirala kulinarske tečajeve, bavi se stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering.

Sastojci

  • 3–4 odreska soba
  • sol
  • bijeli papar prema ukusu
  • maslinovo uljeUmak od slanog sladića i crnog vina
  • 4 ½ dl crnog vina
  • 5 žlica balzamičnog octa
  • 2 dl goveđeg bujona
  • 3 ½ žlice bombona turskog sladića slomljenih
  • 2 ¼ dl demi-glacea
  • 1 čajna žličica timijana
  • 1 čajna žličica ružmarina
  • 2 lista lovora
  • 2 žlice sirupa
  • ¼ čajne žličice anisa
  • 4 žlice maslaca
  • 2 čajne žličice instant kave
  • sol
  • crni papar
  • Kaša od šumskih gljiva
  • 700 g krumpira
  • 1.5 dl vrhnja
  • 25 g maslaca
  • sol
  • 1 luk nasjeckan i popržen
  • 1 dl crnih trubača nasjeckanih i poprženih
  • vlasac narezan

Priprema

  • 1. Začiniti meso solju i crnim paprom. Peći meso u tavi dok ne porumeni meso, s malo ulja, 1 do 1,5 minutu s obje strane. Smanjiti vatru i nastaviti s prženjem do željene razine. Umotati u foliju i ostaviti da počine par minuta.
  • 2. Za umak, staviti sve sastojke u posudu, začiniti solju i paprom radi pojačavanja okusa. Prokuhati. Pričekati da se umak smanji i začiniti po potrebi.
  • 3. Za pire od gljiva, nasjeckati krumpire na kockice i skuhati ih. Zgnječiti krumpire. Dodati maslac, vrhnje i posoliti. Umutiti u glatku smjesu mikserom. Na kraju, dodati luk i gljive te ukrasiti sjeckanim vlascem.
  • 4. Servirati odrezak soba sa sladićem i umakom od crnog vina i pireom od gljiva.

Povezani recepti

Vidi sve