Opis
Priprema:
1. Začiniti meso solju i crnim paprom. Peći meso u tavi dok ne porumeni meso, s malo ulja, 1 do 1,5 minutu s obje strane. Smanjiti vatru i nastaviti s prženjem do željene razine. Umotati u foliju i ostaviti da počine par minuta.
2. Za umak, staviti sve sastojke u posudu, začiniti solju i paprom radi pojačavanja okusa. Prokuhati. Pričekati da se umak smanji i začiniti po potrebi.
3. Za pire od gljiva, nasjeckati krumpire na kockice i skuhati ih. Zgnječiti krumpire. Dodati maslac, vrhnje i posoliti. Umutiti u glatku smjesu mikserom. Na kraju, dodati luk i gljive te ukrasiti sjeckanim vlascem.
4. Servirati odrezak soba sa sladićem i umakom od crnog vina i pireom od gljiva.
Sastojci
Sastojci
- 3–4 odreska soba
- sol
- bijeli papar prema ukusu
- maslinovo ulje
Umak od slanog sladića i crnog vina
- 4 ½ dl crnog vina
- 5 žlica balzamičnog octa
- 2 dl goveđeg bujona
- 3 ½ žlice bombona turskog sladića
- slomljenih
- 2 ¼ dl demi-glacea
- 1 čajna žličica timijana
- 1 čajna žličica ružmarina
- 2 lista lovora
- 2 žlice sirupa
- ¼ čajne žličice anisa
- 4 žlice maslaca
- 2 čajne žličice instant kave
- sol
- crni papar
Kaša od šumskih gljiva
- 700 g krumpira
- 1.5 dl vrhnja
- 25 g maslaca
- sol
- 1 luk
- nasjeckan i popržen
- 1 dl crnih trubača
- nasjeckanih i poprženih
- vlasac
- narezan