Sob s umakom od slanog sladića

Sob s umakom od slanog sladića

Opis

Priprema:

1. Začiniti meso solju i crnim paprom. Peći meso u tavi dok ne porumeni meso, s malo ulja, 1 do 1,5 minutu s obje strane. Smanjiti vatru i nastaviti s prženjem do željene razine. Umotati u foliju i ostaviti da počine par minuta.

2. Za umak, staviti sve sastojke u posudu, začiniti solju i paprom radi pojačavanja okusa. Prokuhati. Pričekati da se umak smanji i začiniti po potrebi.

3. Za pire od gljiva, nasjeckati krumpire na kockice i skuhati ih. Zgnječiti krumpire. Dodati maslac, vrhnje i posoliti. Umutiti u glatku smjesu mikserom. Na kraju, dodati luk i gljive te ukrasiti sjeckanim vlascem.

4. Servirati odrezak soba sa sladićem i umakom od crnog vina i pireom od gljiva. 

Sastojci

Sastojci

  • 3–4 odreska soba
  • sol
  • bijeli papar prema ukusu
  • maslinovo ulje

Umak od slanog sladića i crnog vina

  • 4 ½ dl crnog vina
  • 5 žlica balzamičnog octa
  • 2 dl goveđeg bujona
  • 3 ½ žlice bombona turskog sladića
  • slomljenih
  • 2 ¼ dl demi-glacea
  • 1 čajna žličica timijana
  • 1 čajna žličica ružmarina
  • 2 lista lovora
  • 2 žlice sirupa
  • ¼ čajne žličice anisa
  • 4 žlice maslaca
  • 2 čajne žličice instant kave
  • sol
  • crni papar

Kaša od šumskih gljiva

  • 700 g krumpira
  • 1.5 dl vrhnja
  • 25 g maslaca
  • sol
  • 1 luk
  • nasjeckan i popržen
  • 1 dl crnih trubača
  • nasjeckanih i poprženih
  • vlasac
  • narezan

Povezani recepti