Smokve sa zelenim sirom

Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake.  Sljedeći  recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a osvježavajuća je kombinacija sira i voća.

 

Sastojci

  • Potrebni sastojci za 4 obroka:4 zrele tvrde smokve 80 g bugarskog zelenog sira (tipa gorgonzola) 1 šaka oraha 8 kriški pršuta ili druge šunkeZa redukciju od balzamičnog octa1 žlica balzamičnog octa 1 žlica meda

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Na vatru stavite balzamični ocat i med i reducirajte dok se smjesa ne zgusne.
  • 2. Križno zarežite smokve, ali nemojte ih do kraja prerezati. Napunite ih komadima sira i cijelim orasima. Omotajte ih kriškama pršuta.
  • 3. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Smokve pecite dok se sir ne rastopi. Prilikom posluživanja zalijte ih reduciranim balzamičnim octom.

Povezani recepti

Vidi sve