Smokve sa zelenim sirom
Recept iz: Jolanta Delibozova
Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake. Sljedeći recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a osvježavajuća je kombinacija sira i voća.
Sastojci
- Potrebni sastojci za 4 obroka:4 zrele tvrde smokve 80 g bugarskog zelenog sira (tipa gorgonzola) 1 šaka oraha 8 kriški pršuta ili druge šunkeZa redukciju od balzamičnog octa1 žlica balzamičnog octa 1 žlica meda
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Na vatru stavite balzamični ocat i med i reducirajte dok se smjesa ne zgusne.
- 2. Križno zarežite smokve, ali nemojte ih do kraja prerezati. Napunite ih komadima sira i cijelim orasima. Omotajte ih kriškama pršuta.
- 3. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Smokve pecite dok se sir ne rastopi. Prilikom posluživanja zalijte ih reduciranim balzamičnim octom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama