Smeđe rižine spirale s raguom od patlidžana
Recept iz: Laura Cassai
Sastojci
- 250 g smeđih rižinih spirala
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 1 smeđi luk, narezan na kockice
- 1 češanj češnjaka, narezan
- 1 crveni chilli, narezan
- 100 g pancete, narezane na kockice
- 2 patlidžana, narezana na kockice 2x2 cm
- 1/4 šalica pinjola
- 10 cherry rajčica, prepolovljenih
- 1 šalica bosiljka
- sol i papar
- parmezan za serviranje
Priprema
- 1. U lonac ključale, zaslanjene vode stavite tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju.
- 2. U veliku tavu stavite maslinovo ulje, nasjeckani luk, češnjak, chilli i pancetu i pržite na jakoj vatri nekoliko minuta.
- 3. Dodajte patlidžan i pržite dok ne pozlati s obje strane, zatim dodajte pinjole.
- 4. Dodajte cherry rajčice i izgnječite ih u tavi, dodajte bosiljak i začinite solju i paprom.
- 5. Pustite neka umak krčka dok patlidžan ne omekša.
- 6. Minutu prije no što je tjestenina kuhana, dodajte je umaku s nešto vode od tjestenine i sve promiješajte.
- 7. Servirajte s naribanim parmezanom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Rižoto od piva i kobasice boerewors
Recepti Mark Moriarty
Tjestenina s raguom od bijelih kobasica
Recepti Mark Moriarty
Rižoto cacio e pepe
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Orzo sa špinatom i sirom
Recepti Luca Ciano
Čips od riže i sipinog crnila s tučenom ricottom
Recepti Donal Skehan
Tjestenina sa slaninom i kupusom
Recepti Laura Cassai
Kaneloni s pirjanim mesom