Opis
U lonac ključale, zaslanjene vode stavite tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju.
U veliku tavu stavite maslinovo ulje, nasjeckani luk, češnjak, chilli i pancetu i pržite na jakoj vatri nekoliko minuta.
Dodajte patlidžan i pržite dok ne pozlati s obje strane, zatim dodajte pinjole. Dodajte cherry rajčice i izgnječite ih u tavi, dodajte bosiljak i začinite solju i paprom.
Pustite neka umak krčka dok patlidžan ne omekša.
Minutu prije no što je tjestenina kuhana, dodajte je umaku s nešto vode od tjestenine i sve promiješajte.
Servirajte s naribanim parmezanom.
Sastojci
- 250 g smeđih rižinih spirala
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 1 smeđi luk, narezan na kockice
- 1 češanj češnjaka, narezan
- 1 crveni chilli, narezan
- 100 g pancete, narezane na kockice
- 2 patlidžana, narezana na kockice 2x2 cm
- 1/4 šalica pinjola
- 10 cherry rajčica, prepolovljenih
- 1 šalica bosiljka
- sol i papar
- parmezan za serviranje