Smeđe rižine spirale s raguom od patlidžana
Recept iz: Laura Cassai
Sastojci
- 250 g smeđih rižinih spirala
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 1 smeđi luk, narezan na kockice
- 1 češanj češnjaka, narezan
- 1 crveni chilli, narezan
- 100 g pancete, narezane na kockice
- 2 patlidžana, narezana na kockice 2x2 cm
- 1/4 šalica pinjola
- 10 cherry rajčica, prepolovljenih
- 1 šalica bosiljka
- sol i papar
- parmezan za serviranje
Priprema
- 1. U lonac ključale, zaslanjene vode stavite tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju.
- 2. U veliku tavu stavite maslinovo ulje, nasjeckani luk, češnjak, chilli i pancetu i pržite na jakoj vatri nekoliko minuta.
- 3. Dodajte patlidžan i pržite dok ne pozlati s obje strane, zatim dodajte pinjole.
- 4. Dodajte cherry rajčice i izgnječite ih u tavi, dodajte bosiljak i začinite solju i paprom.
- 5. Pustite neka umak krčka dok patlidžan ne omekša.
- 6. Minutu prije no što je tjestenina kuhana, dodajte je umaku s nešto vode od tjestenine i sve promiješajte.
- 7. Servirajte s naribanim parmezanom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Špageti od kozica
Recepti Justine Schofield
Mee Kolok
Recepti Justine Schofield
Nasi dagang
Recepti Justine Schofield
Nasi lemak
Recepti Justine Schofield
Brza piletina s rižom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s malteškom kobasicom, svježim koromačem i sušenim rajčicama
Recepti Donal Skehan
Pileći satay s rižom i zelenjem
Recepti Donal Skehan
Pašta od pil pil kozica
Recepti Warren Mendes
Rižoto od piva i kobasice boerewors
Recepti Mark Moriarty
Tjestenina s raguom od bijelih kobasica