Složenac od piletine, rajčice i komorača

Način pripreme:
1. Posolite i popaprite batake s obje strane. Zagrijte posudu u koju ste prethodno stavili malo maslinova ulja. Zapržite batake s obje strane, tako što ih prvo stavite s one strane gdje je koža, dok ne poprime zlatnosmeđu boju.
2. Nasjeckajte luk i češnjak. Očistite vanjski tvrđi sloj glave koromača i narežite ga tanko na polumjesece.
3. Izvadite piletinu iz posude i prelijte većinu ulja u zdjelu. U preostalom ulju zapržite luk, češnjak, koromač i promiješajte. Dodajte rajčice, ljutu pečenu papriku i začine. Nožem odrežite jedan komad narančine kore i stavite ga u složenac. Ulijte juhu i ostavite da smjesa prokuha.
4. Vratite piletinu u posudu tako da bude prekrivena tekućinom. Smanjite vatru, poklopite lonac i ostavite složenac da lagano vri 25 minuta. Na kraju dodajte med i nasjeckani peršin. Promiješajte.
5. Za hrskavu salatu uz varivo narežite jabuku na vrlo tanke kriške. Kriške stavite u posudu, dodajte potočarku i lišće cikorije. Za preljev pomiješajte senf i ocat te posolite i popaprite. Dobro promiješajte i prelijte salatu dobivenom smjesom.
Sastojci
- Sastojci2 žlice maslinova ulja 8 pilećih bataka 1 glavica luka 2 češnja češnjaka 1 glavica komorača 0.5 žličice sjemena od kopra 0.5 žličice šafrana 2 žličice crvene paprike 400 g konzervirane rajčice 500 ml pileće juhe 1 pečena ljuta paprika 2 žličice meda sol i papar 1 šaka nasjeckanog peršina 0.5 naranče koraZa salatu0.5 jabuke Granny Smith potočarka 1 glavica cikorije 1 žličica senfa 2 žličice bijelog vinskog octa sol i papar maslinovo ulje