Složenac od piletine, rajčice i komorača

Složenac od piletine, rajčice i komorača

Opis

Način pripreme:

1. Posolite i popaprite batake s obje strane. Zagrijte posudu u koju ste prethodno stavili malo maslinova ulja. Zapržite batake s obje strane, tako što ih prvo stavite s one strane gdje je koža, dok ne poprime zlatnosmeđu boju.

2. Nasjeckajte luk i češnjak. Očistite vanjski tvrđi sloj glave koromača i narežite ga tanko na polumjesece.

3. Izvadite piletinu iz posude i prelijte većinu ulja u zdjelu. U preostalom ulju zapržite luk, češnjak, koromač i promiješajte. Dodajte rajčice, ljutu pečenu papriku i začine. Nožem odrežite jedan komad narančine kore i stavite ga u složenac. Ulijte juhu i ostavite da smjesa prokuha.

4. Vratite piletinu u posudu tako da bude prekrivena tekućinom. Smanjite vatru, poklopite lonac i ostavite složenac da lagano vri 25 minuta. Na kraju dodajte med i nasjeckani peršin. Promiješajte.

5. Za hrskavu salatu uz varivo narežite jabuku na vrlo tanke kriške. Kriške stavite u posudu, dodajte potočarku i lišće cikorije. Za preljev pomiješajte senf i ocat te posolite i popaprite. Dobro promiješajte i prelijte salatu dobivenom smjesom.

Sastojci

Sastojci

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 8 pilećih bataka
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica komorača
  • 0.5 žličice sjemena od kopra
  • 0.5 žličice šafrana
  • 2 žličice crvene paprike
  • 400 g konzervirane rajčice
  • 500 ml pileće juhe
  • 1 pečena ljuta paprika
  • 2 žličice meda
  • sol i papar
  • 1 šaka nasjeckanog peršina
  • 0.5 naranče
  • kora

Za salatu

  • 0.5 jabuke Granny Smith
  • potočarka
  • 1 glavica cikorije
  • 1 žličica senfa
  • 2 žličice bijelog vinskog octa
  • sol i papar
  • maslinovo ulje