Opis
Način pripreme:
1. Posolite i popaprite batake s obje strane. Zagrijte posudu u koju ste prethodno stavili malo maslinova ulja. Zapržite batake s obje strane, tako što ih prvo stavite s one strane gdje je koža, dok ne poprime zlatnosmeđu boju.
2. Nasjeckajte luk i češnjak. Očistite vanjski tvrđi sloj glave koromača i narežite ga tanko na polumjesece.
3. Izvadite piletinu iz posude i prelijte većinu ulja u zdjelu. U preostalom ulju zapržite luk, češnjak, koromač i promiješajte. Dodajte rajčice, ljutu pečenu papriku i začine. Nožem odrežite jedan komad narančine kore i stavite ga u složenac. Ulijte juhu i ostavite da smjesa prokuha.
4. Vratite piletinu u posudu tako da bude prekrivena tekućinom. Smanjite vatru, poklopite lonac i ostavite složenac da lagano vri 25 minuta. Na kraju dodajte med i nasjeckani peršin. Promiješajte.
5. Za hrskavu salatu uz varivo narežite jabuku na vrlo tanke kriške. Kriške stavite u posudu, dodajte potočarku i lišće cikorije. Za preljev pomiješajte senf i ocat te posolite i popaprite. Dobro promiješajte i prelijte salatu dobivenom smjesom.
Sastojci
Sastojci
- 2 žlice maslinova ulja
- 8 pilećih bataka
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 glavica komorača
- 0.5 žličice sjemena od kopra
- 0.5 žličice šafrana
- 2 žličice crvene paprike
- 400 g konzervirane rajčice
- 500 ml pileće juhe
- 1 pečena ljuta paprika
- 2 žličice meda
- sol i papar
- 1 šaka nasjeckanog peršina
- 0.5 naranče
- kora
Za salatu
- 0.5 jabuke Granny Smith
- potočarka
- 1 glavica cikorije
- 1 žličica senfa
- 2 žličice bijelog vinskog octa
- sol i papar
- maslinovo ulje