Sloppy Joe
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema:
Za umak od rajčice: ogulite luk i češnjak te sitno nasjeckajte luk, češnjak i
čili papričice. Zagrijte ulje u tavi te ispržite luk, češnjak i čili papričice.
Narežite rajčice na grube komade te ih izmiksajte u blenderu.
Dodajte izmiksane rajčice i sušeni origano. Pustite da se
umak reducira te začinite svježe mljevenim paprom i solju.
Za burgere: sitno nasjeckajte crveni luk i češnjak. U mljeveno meso dodajte
narezani luk, češnjak, začine za roštilj, smeđi šećer, krušne mrvice i jaje.
Hladnim rukama dobro izmiješajte meso. Napravite ravne, ovalne burgere i pržite ih na ulju dok ne porumene. Dodajte pečene burgere u reducirani umak od rajčice te pustite da ključa na laganoj vatri 15 minuta.
Prerežite žemlje napola, na jednu polovicu stavite burger
te bogato prelijte umakom.
Sastojci
- Za umak od rajčice1 luk 1 češanj češnjaka 2 čili papričice 1 velika žlica ulja 6 rajčica 2 velike žlice sušenog origana solZa burgere500 g mljevene svinjetine i govedine 2 crvena luka 1 češanj češnjaka 1 jaje 5 velikih žlica krušnih mrvica 0.5 čajne žličice smeđeg šećera 1 velika žlica začina za roštilj 4 mekane duguljaste žemlje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom