Složenac sa zečetinom i gljivama

Složenac sa zečetinom i gljivama

Opis

1. Očistite i narežite povrće na krupne komade. Stavite veliki lonac na vatru. Dodajte 3-4 žlice ulja i kratko ispržite luk, poriluk, mrkve, batatu i gljive. Dodajte procijeđeni grašak, artičoke i ljutiku. Promiješajte i pričekajte da povrće lagano omekša. Dodajte cijele cherry rajčice i procijeđeni slanutak. Na sve to poredajte kriške dunje. Nakon desetak minuta dobro promiješajte i maknite s vatre.

2. U posudu isipajte brašno i začine – metvicu, crvenu papriku, samardalu, sol i bijeli papar. Promiješajte. Ulje pospite po komadima zečetine i batacima, dobro ih premažite. Zatim uvaljajte svaki komad mesa u smjesu od brašna. Zečetinu stavite u lonac, među povrće. Zalijte masnoćom – možete koristiti rastopljenu pačju ili guščju mast ili ulje. Pospite 1 žlicom samardale i dodajte lovorov list i zrna pimenta. Dodajte umak Worchester, domaći mesni temeljac, ocat od maline, smeđi šećer, ogulite češnje češnjaka i glavice prokulice. Poklopite i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 2 sata.

3. Za prilog prethodno namočenu i opranu leću stavite u lonac. Prekrijte vodom i dodajte 20 g maslaca. Kuhajte dok se ne prokuha, s vremena na vrijeme dodajte još maslaca i vode ako je potrebno. Začinite solju i crnim paprom i dodajte sitno narezani peršin. Maknite s vatre i leću ostavite poklopljenu desetak minuta.

4. Na tanjur posložite sve vrste povrća iz složenca. Po njima posložite komade mesa. Poslužite s crvenom lećom.

Sastojci

Sastojci

  • 500 g zečetine
  • 2 glavice luka
  • 3 mrkve
  • 2 stabljike poriluka
  • 2 batate
  • 300 g gljiva – šampinjoni
  • portobello
  • lisičarke
  • 150 g konzerviranih artičoka
  • 100 g konzerviranoga graška
  • 200 g marinirane ljutike
  • 200 g cherry rajčica
  • 100 g slanutka iz konzerve
  • 1 dunja
  • 200 g brašna
  • 1 žličica sušene metvice
  • 2 žlice začina samardala
  • 1 žličica crvene paprike
  • 2 lovorova lista
  • ½ žličice bijelog papra
  • 50 ml umaka Worchester
  • 4 zrna pimenta
  • 1 šalica masti
  • 200 ml temeljca
  • 4 češnja češnjaka
  • 100 g prokulice
  • prstohvat smeđeg šećera
  • 1 žlica octa od maline
  • sol i papar

Za prilog

  • 200 g crvene leće
  • 50 g maslaca
  • ½ vezice peršina
  • sol i papar

Povezani recepti