Složenac s mahunama
Mahune blanširajte oko osam minuta u kipućoj vodi s malo soli. Nakon četiri minute dodajte im grašak i bob pa kuhajte još četiri minute. Odlijte vodu i pustite da se dobro iscijede.
Ogulite i nasjeckajte luk. Šampinjone narežite na ploškice. Zagrijte malo maslinova ulja u loncu i popržite luk i češnjak na pet minuta. Dodajte šampinjone, pržite pet minuta, zatim začinite solju i svježe mljevenim paprom. Umiješajte brašno, mora se zalijepiti za šampinjone. U lonac ulijte povrtni temeljac i miješajte dok se brašno ne otopi u temeljcu. Dodajte vrhnje i pustite da zavrije. Kuhajte dok se vrhnje ne zgusne i dobijete gusti umak.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Mahunarke rasporedite po posudi za pečenje, prelijte gustim umakom i dobro promiješajte. Posipajte pečenim lukom. Složenac pecite oko 15 minuta, dok ne počnu nastajati mjehurići i vrh ne poprimi zlatnosmeđu boju.
Sastojci
- Sastojci500 g zelenih mahuna sol svježe mljeveni papar 200 g zamrznutoga graška 200 g zamrznutog boba 2 luka 3 češnja češnjaka 200 g šampinjona malo maslinova ulja 2 velike žlice brašna 180 ml povrtnog temeljca 250 ml slatkog vrhnja 100 g pečenog luka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom