Slatko od ljutih paprika
Recept iz: Annabel Langbein
Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Isprobajte njen inovativni umak pravljen od ljutih paprika.
Sastojci
- 8 crvenih ljutih paprika
- 1 glavica češnjaka
- 200 g đumbira
- 2 lista limete
- 4 limete naribane kore
- 2.5 šalice šećera
- 0.5 šalice vode
- 0.5 šalice octa od riže
- 3 žlice ribljeg umaka
- 1 žlica umaka od soje
Priprema
- 1. Ogulite češnjke češnjaka. Ogulite i narežite 5 komada đumbira velikih poput palca. Narežite ljute paprike. Ako želite da je slatko malo manje ljuto, zamijenite dio ljutih paprika s baburama.
- 2. Tako pripremljene sastojke stavite u blender. Uklonite žilice s listova limete i narežite ih, a potom stavite u blender. Naribajte i koru od 4 limete. Sve sameljite u glatku pastu.
- 3. Smjesu prebacite u duboki lonac, dodajte šećer, vodu, rižin ocat i dvije vrste umaka. Promiješajte i ostavite smjesu da kuha. Smjesa se treba reducirati za 10-15 minuta. Čim na površinu počnu izlaziti veliki balončići, znači da je slatko gotovo.
- 4. Slatko prelijte u prethodno sterilizirane staklenke, 2 komada.
- Savjet: Upotrijebite slatko od čilija kao umak, poslužen s platom povrća ili njime premažite pileća krilca i ispecite ih.
- Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama