Opis
Način pripreme:
1. Ogulite češnjke češnjaka. Ogulite i narežite 5 komada đumbira velikih poput palca. Narežite ljute paprike. Ako želite da je slatko malo manje ljuto, zamijenite dio ljutih paprika s baburama.
2. Tako pripremljene sastojke stavite u blender. Uklonite žilice s listova limete i narežite ih, a potom stavite u blender. Naribajte i koru od 4 limete. Sve sameljite u glatku pastu.
3. Smjesu prebacite u duboki lonac, dodajte šećer, vodu, rižin ocat i dvije vrste umaka. Promiješajte i ostavite smjesu da kuha. Smjesa se treba reducirati za 10-15 minuta. Čim na površinu počnu izlaziti veliki balončići, znači da je slatko gotovo.
4. Slatko prelijte u prethodno sterilizirane staklenke, 2 komada.
Savjet: Upotrijebite slatko od čilija kao umak, poslužen s platom povrća ili njime premažite pileća krilca i ispecite ih.
Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/
Sastojci
Sastojci
- 8 crvenih ljutih paprika
- 1 glavica češnjaka
- 200 g đumbira
- 2 lista limete
- 4 limete
- naribane kore
- 2.5 šalice šećera
- 0.5 šalice vode
- 0.5 šalice octa od riže
- 3 žlice ribljeg umaka
- 1 žlica umaka od soje