Slatko od ljutih paprika

Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Isprobajte njen inovativni umak pravljen od ljutih paprika.

 

Sastojci

  • 8 crvenih ljutih paprika
  • 1 glavica češnjaka
  • 200 g đumbira
  • 2 lista limete
  • 4 limete naribane kore
  • 2.5 šalice šećera
  • 0.5 šalice vode
  • 0.5 šalice octa od riže
  • 3 žlice ribljeg umaka
  • 1 žlica umaka od soje

Priprema

  • 1. Ogulite češnjke češnjaka. Ogulite i narežite 5 komada đumbira velikih poput palca. Narežite ljute paprike. Ako želite da je slatko malo manje ljuto, zamijenite dio ljutih paprika s baburama.
  • 2. Tako pripremljene sastojke stavite u blender. Uklonite žilice s listova limete i narežite ih, a potom stavite u blender. Naribajte i koru od 4 limete. Sve sameljite u glatku pastu.
  • 3. Smjesu prebacite u duboki lonac, dodajte šećer, vodu, rižin ocat i dvije vrste umaka. Promiješajte i ostavite smjesu da kuha. Smjesa se treba reducirati za 10-15 minuta. Čim na površinu počnu izlaziti veliki balončići, znači da je slatko gotovo.
  • 4. Slatko prelijte u prethodno sterilizirane staklenke, 2 komada.
  • Savjet: Upotrijebite slatko od čilija kao umak, poslužen s platom povrća ili njime premažite pileća krilca i ispecite ih.
  • Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/

Povezani recepti

Vidi sve