Slatko-kisela ribana salata

 

 

Sastojci

  • 800 g crvenog kupusa
  • 6 tankih mladih lukova očišćenih
  • 2 crvene paprike bez sjemenki i kože
  • 1 žuta paprika bez sjemenki i kože
  • 1 narančasta paprika bez sjemenki i kože
  • 1 velika crvena čili-papričica bez sjemenki
  • veliki stručak korijandra
  • 250 ml soka od ananasa iz tetrapaka
  • 2 limete po mogućnosti nepremazane voskom
  • 1 ½ žličica krupne morske soli (ili po ukusu)
  • 2 žličice ulja od prženog sezama
  • 2 žličice javorova sirupa

Priprema

  • 1.     Na tanko izribajte kupus i stavite ga u najveću zdjelu koju imate. Možda bi bilo lakše uzeti veliki lonac jer ćete poslije morati sve sastojke promiješati. Meni čak ni najveća zdjela koju imam nije dovoljno velika.
  • 2.     Narežite mladi luk na nekoliko većih duguljastih komada te ih opet po dužini izrežite na tanke trakice (tako da sliče ribanom kupusu). Dodajte kupusu.
  • 3.     Izrežite papriku na jako tanke trakice. Dodajte kupusu i mladom luku.
  • 4.     Sitno nasjeckajte čili-papričice te isto učinite s korijandrom (iskoristite i stabljike i lišće). Dodajte sve osim jedne žličice korijandra ostalom povrću.
  • 5.     U zdjeli ili posudi za mjerenje pomiješajte sok od ananasa, koricu i sok jedne limete i sok polovice druge limete. Pospite solju, dodajte ulje od sezama i javorov sirup. Sve promiješajte i prelijte preko povrća. Promiješajte i ostavite da odstoji 15 minuta do 2 sata prije posluživanja. Za kraj pospite preostalim korijandrom.

Povezani recepti

Vidi sve