Slatko-kisela ribana salata
Sastojci
- 800 g crvenog kupusa
- 6 tankih mladih lukova očišćenih
- 2 crvene paprike bez sjemenki i kože
- 1 žuta paprika bez sjemenki i kože
- 1 narančasta paprika bez sjemenki i kože
- 1 velika crvena čili-papričica bez sjemenki
- veliki stručak korijandra
- 250 ml soka od ananasa iz tetrapaka
- 2 limete po mogućnosti nepremazane voskom
- 1 ½ žličica krupne morske soli (ili po ukusu)
- 2 žličice ulja od prženog sezama
- 2 žličice javorova sirupa
Priprema
- 1. Na tanko izribajte kupus i stavite ga u najveću zdjelu koju imate. Možda bi bilo lakše uzeti veliki lonac jer ćete poslije morati sve sastojke promiješati. Meni čak ni najveća zdjela koju imam nije dovoljno velika.
- 2. Narežite mladi luk na nekoliko većih duguljastih komada te ih opet po dužini izrežite na tanke trakice (tako da sliče ribanom kupusu). Dodajte kupusu.
- 3. Izrežite papriku na jako tanke trakice. Dodajte kupusu i mladom luku.
- 4. Sitno nasjeckajte čili-papričice te isto učinite s korijandrom (iskoristite i stabljike i lišće). Dodajte sve osim jedne žličice korijandra ostalom povrću.
- 5. U zdjeli ili posudi za mjerenje pomiješajte sok od ananasa, koricu i sok jedne limete i sok polovice druge limete. Pospite solju, dodajte ulje od sezama i javorov sirup. Sve promiješajte i prelijte preko povrća. Promiješajte i ostavite da odstoji 15 minuta do 2 sata prije posluživanja. Za kraj pospite preostalim korijandrom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Salata od zelenih rajčica
Recepti Michel Albert Roux
Salata iz Lyona s kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Salata od zapečene naranče i začinjenih badema
Recepti Ainsley Harriott
Salata od manga
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena zelena i crna salata s orasima i šalšom
Recepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica
Recepti Silvia Colloca
Dvije salate s tjesteninom
Recepti Nadiya Hussain
Tabbouleh od nara i peršina
Recepti Nico Reynolds
Salata od bijelog graha s mladim lukom sa žara