Slatko-kisela ribana salata

Slatko-kisela ribana salata

Opis

Postupak:

1.     Na tanko izribajte kupus i stavite ga u najveću zdjelu koju imate. Možda bi bilo lakše uzeti veliki lonac jer ćete poslije morati sve sastojke promiješati. Meni čak ni najveća zdjela koju imam nije dovoljno velika.

2.     Narežite mladi luk na nekoliko većih duguljastih komada te ih opet po dužini izrežite na tanke trakice (tako da sliče ribanom kupusu). Dodajte kupusu.

3.     Izrežite papriku na jako tanke trakice. Dodajte kupusu i mladom luku.

4.     Sitno nasjeckajte čili-papričice te isto učinite s korijandrom (iskoristite i stabljike i lišće). Dodajte sve osim jedne žličice korijandra ostalom povrću.

5.     U zdjeli ili posudi za mjerenje pomiješajte sok od ananasa, koricu i sok jedne limete i sok polovice druge limete. Pospite solju, dodajte ulje od sezama i javorov sirup. Sve promiješajte i prelijte preko povrća. Promiješajte i ostavite da odstoji 15 minuta do 2 sata prije posluživanja. Za kraj pospite preostalim korijandrom.

 

Sastojci

salata

  • 800 g crvenog kupusa
  • 6 tankih mladih lukova
  • očišćenih
  • 2 crvene paprike
  • bez sjemenki i kože
  • 1 žuta paprika
  • bez sjemenki i kože
  • 1 narančasta paprika
  • bez sjemenki i kože
  • 1 velika crvena čili-papričica
  • bez sjemenki
  • veliki stručak korijandra
  • 250 ml soka od ananasa
  • iz tetrapaka
  • 2 limete
  • po mogućnosti nepremazane voskom
  • 1 ½ žličica krupne morske soli (ili po ukusu)
  • 2 žličice ulja od prženog sezama
  • 2 žličice javorova sirupa