Slatkiši s bananom i američkim orasima
Uživajte u jednosavnom i brzom američkom receptu koji sadrži najfinije sastojke: američke orahe, čokoladu, bananu, cimet i vaniliju.
Sastojci
- Sastojci125 g rastopljenog maslaca 175 g bijelog šećera od trstike 1 žličica cimeta prstohvat soli 1 jaje 1 štapić vanilije 1 banana 200 g brašna 1 žličica praška za pecivo 100 g američkih oraha 100 g crne čokolade 125 g rastopljenog maslaca 175 g bijelog šećera od trstike 1 žličica cimeta prstohvat soli 1 jaje 1 štapić vanilije 1 banana 200 g brašna 1 žličica praška za pecivo 100 g američkih oraha 100 g crne čokolade
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Razbijte otopljeni maslac sa šećerom. Štapić vanilije razrežite po dužini i naribajte srčiku. Dodajte cimet i vaniliju a da ne gasite mikser. Začinite prstohvatom soli.
- 2. Neprestano miješajući dodajte jaje. Ogulite bananu, razmrvite na komade i izgnječite vilicom. Dodajte u smjesu. Razbijte do homogenosti.
- 3. Promiješajte brašni i prašak za pecivo. Dodajte u smjesu i miješajte dok ne postane glatko. Na kraju dodajte i narezane američke orahe. Promiješajte.
- 4. Žlicom za sladoled oblikujte hrpice, neka budu na dovoljnoj udaljenosti jedna od druge, na plitkoj tavi prekrivenoj papirom za pečenje. Slatkiše ispecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.
- 5. Otopite čokoladu na pari i temperirajte. Prelijte u tuljac od papira za pečenje i tanko odrežite kraj. Ohlađene slatkiše ukrasite tankim linijama čokolade.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Čašice Banoffee pite
Recepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom