Opis
Način pripreme:
1. Razbijte otopljeni maslac sa šećerom. Štapić vanilije razrežite po dužini i naribajte srčiku. Dodajte cimet i vaniliju a da ne gasite mikser. Začinite prstohvatom soli.
2. Neprestano miješajući dodajte jaje. Ogulite bananu, razmrvite na komade i izgnječite vilicom. Dodajte u smjesu. Razbijte do homogenosti.
3. Promiješajte brašni i prašak za pecivo. Dodajte u smjesu i miješajte dok ne postane glatko. Na kraju dodajte i narezane američke orahe. Promiješajte.
4. Žlicom za sladoled oblikujte hrpice, neka budu na dovoljnoj udaljenosti jedna od druge, na plitkoj tavi prekrivenoj papirom za pečenje. Slatkiše ispecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.
5. Otopite čokoladu na pari i temperirajte. Prelijte u tuljac od papira za pečenje i tanko odrežite kraj. Ohlađene slatkiše ukrasite tankim linijama čokolade.
Sastojci
Sastojci
- 125 g rastopljenog maslaca
- 175 g bijelog šećera od trstike
- 1 žličica cimeta
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 1 štapić vanilije
- 1 banana
- 200 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 100 g američkih oraha
- 100 g crne čokolade
- 125 g rastopljenog maslaca
- 175 g bijelog šećera od trstike
- 1 žličica cimeta
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 1 štapić vanilije
- 1 banana
- 200 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 100 g američkih oraha
- 100 g crne čokolade