Slatkiši s bananom i američkim orasima
Uživajte u jednosavnom i brzom američkom receptu koji sadrži najfinije sastojke: američke orahe, čokoladu, bananu, cimet i vaniliju.
Sastojci
- Sastojci125 g rastopljenog maslaca 175 g bijelog šećera od trstike 1 žličica cimeta prstohvat soli 1 jaje 1 štapić vanilije 1 banana 200 g brašna 1 žličica praška za pecivo 100 g američkih oraha 100 g crne čokolade 125 g rastopljenog maslaca 175 g bijelog šećera od trstike 1 žličica cimeta prstohvat soli 1 jaje 1 štapić vanilije 1 banana 200 g brašna 1 žličica praška za pecivo 100 g američkih oraha 100 g crne čokolade
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Razbijte otopljeni maslac sa šećerom. Štapić vanilije razrežite po dužini i naribajte srčiku. Dodajte cimet i vaniliju a da ne gasite mikser. Začinite prstohvatom soli.
- 2. Neprestano miješajući dodajte jaje. Ogulite bananu, razmrvite na komade i izgnječite vilicom. Dodajte u smjesu. Razbijte do homogenosti.
- 3. Promiješajte brašni i prašak za pecivo. Dodajte u smjesu i miješajte dok ne postane glatko. Na kraju dodajte i narezane američke orahe. Promiješajte.
- 4. Žlicom za sladoled oblikujte hrpice, neka budu na dovoljnoj udaljenosti jedna od druge, na plitkoj tavi prekrivenoj papirom za pečenje. Slatkiše ispecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.
- 5. Otopite čokoladu na pari i temperirajte. Prelijte u tuljac od papira za pečenje i tanko odrežite kraj. Ohlađene slatkiše ukrasite tankim linijama čokolade.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća
Recepti Donal Skehan
Začinjeni karamel keksi
Recepti Donal Skehan
Pečena torta Aljaska
Recepti Donal Skehan
Božićne kokice s pikantnim umakom i kokice s bijelom čokoladom i malinama
Recepti Adam Liaw
Klasični tart s kremom od vanilije
Recepti Adam Liaw
Klasična torta s maslacem
Recepti Hera Te Kurapa
Desert od maslaca i kruha