Slatki sushi
Sastojci:
Slatka riža
- 200 g riže za sushi
- 1 limeta
- malo đumbirova sirupa
- 200 g krem sira
- 2 velike žlice šećera u prahu
- 1 limeta
- 100 g marcipana
- 1 žličica praha mlade pšenice
- 1 žličica kakaa u prahu
- 1 banana
- 5 jagoda
- 1 kivi
- 200 g manga
- 2 ružičasta sljezova kolačića
- pola svežnja metvice
- 1 velika žlica crnog sezama
Priprema:
Slatka riža
Skuhajte rižu za sushi prema uputama na omotu. Prepolovite limetu i iscijedite njezin sok po riži. Zatim po riži prelijte đumbirov sirup. Ostavite rižu neka se ohladi.
Krem sirNaribajte koricu limete. Pomiješajte krem sir sa šećerom u prahu i koricom limete.
MarcipanPodijelite marcipan napola. Za pripremu slatke morske alge (nori) obojite pola marcipana u zeleno pomoću mlade pšenice, a drugu polovicu u smeđe pomoću kakaa u prahu.
NadjevNarežite bananu na duge trakice. Nasjeckajte jagode, kivi, mango i sljezove kolačiće na komadiće. Razvaljajte marcipan tako da dobijete oblik kvadrata. Rasporedite rižu po marcipanu i po njoj razmažite sloj krem sira. Zatim na to posložite voće i sljezove kolačiće. Uberite metvicu i položite listiće po voću. Na kraju po tome pospite crni sezam. Umotajte sushi pomoću podloška za sushi i upakirajte u plastičnu foliju. Ponovite postupak sve dok vam ne ponestane riže ili marcipana. Zatim maknite plastičnu foliju, a rižu narežite na komade.