Slatki sushi

Sastojci:

Slatka riža

  • 200 g riže za sushi
  • 1 limeta
  • malo đumbirova sirupa
Krem sir
  • 200 g krem sira
  • 2 velike žlice šećera u prahu
  • 1 limeta
Marcipan
  • 100 g marcipana
  • 1 žličica praha mlade pšenice
  • 1 žličica kakaa u prahu
Nadjev
  • 1 banana
  • 5 jagoda
  • 1 kivi
  • 200 g manga
  • 2 ružičasta sljezova kolačića
  • pola svežnja metvice
  • 1 velika žlica crnog sezama
Dodatno je potrebno: valjak za tijesto, podložak za sushi, plastična folija

Priprema:
 

Slatka riža

Skuhajte rižu za sushi prema uputama na omotu. Prepolovite limetu i iscijedite njezin sok po riži. Zatim po riži prelijte đumbirov sirup. Ostavite rižu neka se ohladi.

Krem sir

Naribajte koricu limete. Pomiješajte krem sir sa šećerom u prahu i koricom limete.

Marcipan

Podijelite marcipan napola. Za pripremu slatke morske alge (nori) obojite pola marcipana u zeleno pomoću mlade pšenice, a drugu polovicu u smeđe pomoću kakaa u prahu.

Nadjev

Narežite bananu na duge trakice. Nasjeckajte jagode, kivi, mango i sljezove kolačiće na komadiće. Razvaljajte marcipan tako da dobijete oblik kvadrata. Rasporedite rižu po marcipanu i po njoj razmažite sloj krem sira. Zatim na to posložite voće i sljezove kolačiće. Uberite metvicu i položite listiće po voću. Na kraju po tome pospite crni sezam. Umotajte sushi pomoću podloška za sushi i upakirajte u plastičnu foliju. Ponovite postupak sve dok vam ne ponestane riže ili marcipana. Zatim maknite plastičnu foliju, a rižu narežite na komade.

Sastojci

    Priprema