Slatki pohani kruh uz mascarpone s cimetom

 

 

Sastojci

  • 4 jaja
  • 2 žlice vrhnja za šlag ili vrhnja za kuhanje
  • pola žličice cimeta u prahu
  • pola žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli 25 g maslaca
  • 4 kriške bijelog kruha
  • 150 g sira mascarpone
  • 1 žlica javorova sirupa
  • pola žličice cimeta u prahu
  • šećer u prahu
  • javorov sirup

Priprema

  • 1. Prvo napravite mascarpone s cimetom. U zdjeli miješajte mascarpone, javorov sirup i cimet u prahu dok se dobro ne sjedine. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku dok pohate kruh.
  • 2. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, vrhnje, cimet, vaniliju i sol. Stavite tavu na srednje jak plamen i dodajte pola količine maslaca. Kad se otopi i počne pjeniti, umočite dvije kriške kruha u smjesu s jajima. Pazite da su potpuno prekrivene smjesom i oprezno ih stavite u tavu. Pržite 2-3 minute s obje strane ili dok ne budu zlatnosmeđe. Stavite ih na odvojene tanjure, otopite preostali maslac i ponovite postupak s dvije preostale kriške kruha.
  • 3. Pospite pohani kruh šećerom u prahu, prelijte s puno javorova sirupa i poslužite uz mascarpone s cimetom i možda ploškama jabuke i banane.

Povezani recepti

Vidi sve