Slatki pohani kruh uz mascarpone s cimetom
Recept iz: Rachel Allen
Sastojci
- 4 jaja
- 2 žlice vrhnja za šlag ili vrhnja za kuhanje
- pola žličice cimeta u prahu
- pola žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat soli 25 g maslaca
- 4 kriške bijelog kruha
- 150 g sira mascarpone
- 1 žlica javorova sirupa
- pola žličice cimeta u prahu
- šećer u prahu
- javorov sirup
Priprema
- 1. Prvo napravite mascarpone s cimetom. U zdjeli miješajte mascarpone, javorov sirup i cimet u prahu dok se dobro ne sjedine. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku dok pohate kruh.
- 2. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, vrhnje, cimet, vaniliju i sol. Stavite tavu na srednje jak plamen i dodajte pola količine maslaca. Kad se otopi i počne pjeniti, umočite dvije kriške kruha u smjesu s jajima. Pazite da su potpuno prekrivene smjesom i oprezno ih stavite u tavu. Pržite 2-3 minute s obje strane ili dok ne budu zlatnosmeđe. Stavite ih na odvojene tanjure, otopite preostali maslac i ponovite postupak s dvije preostale kriške kruha.
- 3. Pospite pohani kruh šećerom u prahu, prelijte s puno javorova sirupa i poslužite uz mascarpone s cimetom i možda ploškama jabuke i banane.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Quiche lorraine
Recepti Falafeli s baba ganoushem
Recepti Kedgeree
Recepti Michel Albert Roux
Francuski topli sendviči Croque Monsieur
Recepti Curtis Stone
Omlet od dimljenog lososa i kozjeg sira sa salatom od svježe cikle
Recepti Nico Reynolds
Doručak sa žara i smeđi umak
Recepti Nadiya Hussain
Kaša od manga i limete
Recepti Nadiya Hussain
Tost s avokadom cevicheom od rotkvica
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Justine Schofield
Tost od čokolade i banana s kikiriki maslac karamelom