Slatki pohani kruh uz mascarpone s cimetom
Postupak:

1. Prvo napravite mascarpone s cimetom. U zdjeli miješajte mascarpone, javorov sirup i cimet u prahu dok se dobro ne sjedine. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku dok pohate kruh.

2. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, vrhnje, cimet, vaniliju i sol. Stavite tavu na srednje jak plamen i dodajte pola količine maslaca. Kad se otopi i počne pjeniti, umočite dvije kriške kruha u smjesu s jajima. Pazite da su potpuno prekrivene smjesom i oprezno ih stavite u tavu. Pržite 2-3 minute s obje strane ili dok ne budu zlatnosmeđe. Stavite ih na odvojene tanjure, otopite preostali maslac i ponovite postupak s dvije preostale kriške kruha.

3. Pospite pohani kruh šećerom u prahu, prelijte s puno javorova sirupa i poslužite uz mascarpone s cimetom i možda ploškama jabuke i banane.


Sastojci

  • Sastojci4 jaja 2 žlice vrhnja za šlag ili vrhnja za kuhanje pola žličice cimeta u prahu pola žličice ekstrakta vanilije prstohvat soli 25 g maslaca 4 kriške bijelog kruhaZa mascarpone s cimetom150 g sira mascarpone 1 žlica javorova sirupa pola žličice cimeta u prahuZa posluživanje šećer u prahu javorov sirup

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve