Slatki nered
PRIPREMA:
Prethodno zagrijte pećnicu na 110 °C s ventilatorom ili uobičajeno na 130 °C.
Kako biste napravili meringu, istucite bjelanjke s prstohvatom soli dok se ne pretvore u čvrsti snijeg i utrostruče u volumenu. Zatim dodajte šećer, jednu po jednu žlicu, pazeći da se zrnca rastope kad dodate idući. Papirom za pečenje obložite lim za pečenje. Prebacite smjesu na lim tako da napravite nisku hrpu te pecite na dnu pećnice oko 2 sata.
Kada se meringa ispeče, istucite vrhnje u čvrsti snijeg. Pazite da ga ne istučete previše jer želimo da tekstura ostane prilično rahla. Potom umiješajte crème fraiche i pospite komadićima meringe. Dio meringe ostavite za slaganje slojeva.
Počnite slagati: sloj smjese s vrhnjem, zatim dodajte komadiće marakuje te završite sa slojem hrskave meringe. Ovaj se desert mora pojesti odmah.
Sastojci
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
Meringa s bobicama i šlagom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom