Opis

PRIPREMA:

Prethodno zagrijte pećnicu na 110 °C s ventilatorom ili uobičajeno na 130 °C.

Kako biste napravili meringu, istucite bjelanjke s prstohvatom soli dok se ne pretvore u čvrsti snijeg i utrostruče u volumenu. Zatim dodajte šećer, jednu po jednu žlicu, pazeći da se zrnca rastope kad dodate idući. Papirom za pečenje obložite lim za pečenje. Prebacite smjesu na lim tako da napravite nisku hrpu te pecite na dnu pećnice oko 2 sata.

Kada se meringa ispeče, istucite vrhnje u čvrsti snijeg. Pazite da ga ne istučete previše jer želimo da tekstura ostane prilično rahla. Potom umiješajte crème fraiche i pospite komadićima meringe. Dio meringe ostavite za slaganje slojeva.

Počnite slagati: sloj smjese s vrhnjem, zatim dodajte komadiće marakuje te završite sa slojem hrskave meringe. Ovaj se desert mora pojesti odmah.

Sastojci

Povezani recepti