Slatke nektarine s roštilja

Slatke nektarine s roštilja

Opis

Postupak:

  1. Premažite ravnu stranu svake polovice nektarine s malo repičinog ulja. Stavite ih s ravnom stranom prema dolje na vrući roštilj oko 30 sekundi do 1 minute ili dok ne dobijete lijepu laganu crvenu boju s jedne strane.
  2. Maknite ih s roštilja i stavite na metalni pladanj, ravnom stranom prema gore.
  3. Dok se nektarine hlade umutiti vrhnje, šećer u prahu i verbenu.
  4. Pospite tanki sloj šećera na ravnu stranu svake nektarine. Stavite ih na rubove roštilja ravnom stranom prema gore, a zatim prijeđite plamenikom preko šećera dok se ne karameliziraju.
  5. Za posluživanje stavite dvije polovice nektarine na svaki tanjur. Na svaku polovicu nektarine stavite veliku žlicu kreme od limunske verbene. Preko kreme izdrobite prhki biskvit i na svaki tanjur dodajte par malina i grančica verbene za dekoraciju.

Sastojci

Sastojci

  • 4 zrele nektarine prepolovite, izvadite koštice
  • 2 žlice ulja od uljane repice
  • 4 žlice šećera
  • krema od verbene
  • 200 ml punomasnog vrhnja
  • 1-2 žlice limunske verbene, sitno nasjeckane
  • 40 g šećera u prahu

 

Poslužiti uz

  • 4 prstića od prhkog tijesta
  • 4 grančice verbene za ukrašavanje
  • 80 g malina

Povezani recepti