Način pripreme:

1. Za osnovu u zdjelu pomiješajte brašno, bijeli šećer, vanilin šećer, cimet i prašak za pecivo. Dodajte mlijeko, ulje, jaje i miješajte žicom za miješanje dok ne dobijete homogenu smjesu. Posipajte s malo soli i promiješajte.  

2. Narežite jabuke na debele kockice. Pomiješajte ih sa šećerom, cimetom i limunovim sokom.

3. Za mrvice sipajte brašno u posudu za miješanje mikserom, dodajte na kockice narezan maslac, dvije vrste šećera, cimet i sol. Tucite dok ne dobijete mrvice od maslaca.

4. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Namažite lim veličine 25x25 cm maslacem i posipajte ga brašnom.

5. Ravnomjerno raspodijelite po dnu tijesto za osnovu. Odozgo složite jabuke i poravnajte. Posipajte mrvicama od maslaca, ponovno poravnajte. Ispecite slasticu za 25-30 minuta. 

Sastojci

  • Za osnovu100 g brašna 50 g šećera 5 g praška za pecivo 5 g cimeta 1 prstohvat soli 90 g punomasnog mlijeka 70 g jestivog ulja 1 jaje 10 g vanilin šećeraZa jabuke 2 velike jabuke 25 g šećera 5 g cimeta sok 1/2 limuna Za mrvice75 g smeđeg šećera 75 g šećera 5 g cimeta 115 g kravljeg maslaca (hladnog) 190 g brašna 1 prstohvat soli

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve