Slastica od jabuka s mrvicama od maslaca
Recept iz: Pavel Pavlov
Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske.
Sastojci
- Za osnovu
- 100 g brašna
- 50 g šećera
- 5 g praška za pecivo
- 5 g cimeta
- 1 prstohvat soli
- 90 g punomasnog mlijeka
- 70 g jestivog ulja
- 1 jaje
- 10 g vanilin šećera
- Za jabuke
- 2 velike jabuke
- 25 g šećera
- 5 g cimeta
- sok 1/2 limuna
- Za mrvice
- 75 g smeđeg šećera
- 75 g šećera
- 5 g cimeta
- 115 g kravljeg maslaca (hladnog)
- 190 g brašna
- 1 prstohvat soli
Priprema
- 1. Za osnovu u zdjelu pomiješajte brašno, bijeli šećer, vanilin šećer, cimet i prašak za pecivo. Dodajte mlijeko, ulje, jaje i miješajte žicom za miješanje dok ne dobijete homogenu smjesu. Posipajte s malo soli i promiješajte.
- 2. Narežite jabuke na debele kockice. Pomiješajte ih sa šećerom, cimetom i limunovim sokom.
- 3. Za mrvice sipajte brašno u posudu za miješanje mikserom, dodajte na kockice narezan maslac, dvije vrste šećera, cimet i sol. Tucite dok ne dobijete mrvice od maslaca.
- 4. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Namažite lim veličine 25x25 cm maslacem i posipajte ga brašnom.
- 5. Ravnomjerno raspodijelite po dnu tijesto za osnovu. Odozgo složite jabuke i poravnajte. Posipajte mrvicama od maslaca, ponovno poravnajte. Ispecite slasticu za 25-30 minuta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci