Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. 

Sastojci

  • Za osnovu
  • 100 g brašna
  • 50 g šećera
  • 5 g praška za pecivo
  • 5 g cimeta
  • 1 prstohvat soli
  • 90 g punomasnog mlijeka
  • 70 g jestivog ulja
  • 1 jaje
  • 10 g vanilin šećera
  • Za jabuke
  • 2 velike jabuke
  • 25 g šećera
  • 5 g cimeta
  • sok 1/2 limuna
  • Za mrvice
  • 75 g smeđeg šećera
  • 75 g šećera
  • 5 g cimeta
  • 115 g kravljeg maslaca (hladnog)
  • 190 g brašna
  • 1 prstohvat soli

Priprema

  • 1. Za osnovu u zdjelu pomiješajte brašno, bijeli šećer, vanilin šećer, cimet i prašak za pecivo. Dodajte mlijeko, ulje, jaje i miješajte žicom za miješanje dok ne dobijete homogenu smjesu. Posipajte s malo soli i promiješajte.  
  • 2. Narežite jabuke na debele kockice. Pomiješajte ih sa šećerom, cimetom i limunovim sokom.
  • 3. Za mrvice sipajte brašno u posudu za miješanje mikserom, dodajte na kockice narezan maslac, dvije vrste šećera, cimet i sol. Tucite dok ne dobijete mrvice od maslaca.
  • 4. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Namažite lim veličine 25x25 cm maslacem i posipajte ga brašnom.
  • 5. Ravnomjerno raspodijelite po dnu tijesto za osnovu. Odozgo složite jabuke i poravnajte. Posipajte mrvicama od maslaca, ponovno poravnajte. Ispecite slasticu za 25-30 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve