Slaninom omotani prženi luk

Slaninom omotani prženi luk

Opis

Način pripreme

Omotajte kriške slanine nježno oko prstenova luka sve dok nisu potpuno prekriveni. Kad jesu, nježno stisnite kako bi se slanina zalijepila za luk. Ponovite postupak s preostalim lukom i komadima slanine. Stavite zamotane prstenove luka u hladnjak na sat vremena ili dok ne očvrsnu.

U zdjelu dodajte brašnu papar i kumin. Mutilicom miješajte dok se ne povežu. U drugoj zdjeli umutite tri jajeta, dodajte mlaćenicu i pomiješajte zajedno.

U drugoj zdjeli pomiješajte panko krušne mrvice sa zdrobljenim kukuruznim pahuljicama.

Poprašite prstenove luka brašnom. Zatim obložite smjesom jajeta pazeći da budu dobro prekriveni. Neka se višak jajeta ocijedi prije nego ga stavite u mješavinu krušnih mrvica.  

Dobro ga obložite i stavite u veliki lonac s uljem prethodno zagrijanim na 175*c.

Ponovite postupak s preostalim prstenovima luka i pecite u turama.

Povremeno okrećite prstenove dok ih pržite i ostavite da postanu zlatno smeđi. Ispržene prstenove stavite na papirnati ubrus da se višak ulja ocijedi te posolite.

Poslužite vruće uz krišku limuna. 

Sastojci

Sastojci

  • 2 velika luka (oguljena i narezana na prstenove debljine 2 cm)
  • nježno olabavljena tako da se prsteni raspadnu
  • 25-30 kriški vrlo tanke slanine
  • 1 žličica bijelog papra (mljevenog)
  • 1/2 žličica mljevenog prženog kumina
  • 3 jajeta (umućena)
  • 60 ml mlaćenice
  • 340 g panko krušnih mrvica
  • 340 g zdrobljenih kukuruznih pahuljica
  • Biljno ulje dovoljno da prekrije prstenove luka u velikoj tavi
  • pola žlice soli
  • Kriška limuna za posluživanje (opcija)

Povezani recepti