Slaninom omotani prženi luk

Način pripreme
Omotajte kriške slanine nježno oko prstenova luka sve dok nisu potpuno prekriveni. Kad jesu, nježno stisnite kako bi se slanina zalijepila za luk. Ponovite postupak s preostalim lukom i komadima slanine. Stavite zamotane prstenove luka u hladnjak na sat vremena ili dok ne očvrsnu.
U zdjelu dodajte brašnu papar i kumin. Mutilicom miješajte dok se ne povežu. U drugoj zdjeli umutite tri jajeta, dodajte mlaćenicu i pomiješajte zajedno.
U drugoj zdjeli pomiješajte panko krušne mrvice sa zdrobljenim kukuruznim pahuljicama.
Poprašite prstenove luka brašnom. Zatim obložite smjesom jajeta pazeći da budu dobro prekriveni. Neka se višak jajeta ocijedi prije nego ga stavite u mješavinu krušnih mrvica.
Dobro ga obložite i stavite u veliki lonac s uljem prethodno zagrijanim na 175*c.
Ponovite postupak s preostalim prstenovima luka i pecite u turama.
Povremeno okrećite prstenove dok ih pržite i ostavite da postanu zlatno smeđi. Ispržene prstenove stavite na papirnati ubrus da se višak ulja ocijedi te posolite.
Poslužite vruće uz krišku limuna.
Sastojci
- Sastojci 2 velika luka (oguljena i narezana na prstenove debljine 2 cm) nježno olabavljena tako da se prsteni raspadnu 25-30 kriški vrlo tanke slanine 1 žličica bijelog papra (mljevenog) 1/2 žličica mljevenog prženog kumina 3 jajeta (umućena) 60 ml mlaćenice 340 g panko krušnih mrvica 340 g zdrobljenih kukuruznih pahuljica Biljno ulje dovoljno da prekrije prstenove luka u velikoj tavi pola žlice soli Kriška limuna za posluživanje (opcija)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira