Opis

Unaprijed zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite 4 posudice od 2 dl maslacem.

U veliku zdjelu prosijajte brašno i umiješajte ¾ smeđeg šećera, piment, đumbir I sol. U sredini napravite udubinu. U vrču izmiješajte mlijeko, vaniliju I jaja. Ulijte smjesu u udubinu I istucite zajedno kako bi nastalo glatko tijesto. Ubacite pekanske orahe.

Podijelite zlatni sirupi i morsku sol u zdjelice i protresite tako da se dobro prožme. Žlicom povrh toga dodajte tijesto, posipajte preostalim smeđim šećerom i lagano podijelite kipuću vodu po pudingu.

Stavite u pećnicu i pecite 20 do 25 minuta ili dok ne postane zlaćano i nabubreno. Poslužite toplo I posipano šećerom u prahu uz šlag ili kiselo vrhnje.

Sastojci

  • 200 g brašna koje se samo podiže
  • 220 g čvrsto pakiranog smeđeg šećera
  • ½ žličice pimenta
  • ½ žličice mljevenog đumbira
  • Prstohvat soli
  • 43 g pekanskih oraha, tostiranih, sitno sjeckanih
  • 90ml mlijeka
  • 115g maslaca, rastopljenog, ohlađenog
  • 1 ½ žličica ekstrakta vanilije
  • 2 jajeta, lagano istučena
  • 8 žlica zlatnog sirupa
  • ½ žlice soli
  • 375ml kipuće vode
  • Šećera u prahu, za posipanje
  • Kiselog vrhnja ili šlaga, za posluživanje

Povezani recepti