Slani čokoladni tart s kiselim vrhnjem

John Torode i Lisa Faulkner pozivaju gledatelje u svoju udobnu, slatku kuhinju na sat pripreme ukusnih obroka i dobru zabavu. Uz svoju prirodnu srdačnost i kemiju, vrhunski šef i nagrađena kuharica svima žele dobrodošlicu - od profesionalnih kuhara do početnika i onih koji vole kuhati kod kuće. 

Sastojci

  • 200 g keksa
  • 75 g otopljenog maslaca
  • 350 ml vrhnja za kuhanje
  • 65 ml espresso kave
  • 225 g tamne čokolade (s manje od 70 % kakaa)
  • 65 g omekšalog maslaca
  • ½ žličice morske soli, za ukras

Priprema

  • 1. Za bazu, u blenderu izmiksajte kekse ili ih usitnite valjkom.
  • 2. Dodajte otopljeni maslac i sve promiješajte.
  • 3. Sipajte u okrugli kalup od ruba prema sredini i ostavite 30 minuta da se ohladi.
  • 4. Za nadjev, najprije razlomite čokoladu u zdjeli.
  • 5. Pomiješajte vrhnje i kavu u posudi i lagano je zagrijavajte dok se ne pojave mjehurići.
  • 6. Izlijte vruću mješavinu po čokoladi i ostavite 1 -2 minute bez miješanja.
  • 7. Dodajte maslac pa mutite dok mješavina ne postane glatka i svilenkasta.
  • 8. Izlijte je u kalup i pažljivo zagladite.
  • 9. Pospite morskom soli i stavite da se hladi barem 4 sata, idealno preko noći.
  • 10. Prije posluživanja, tart izvadite i ostavite na sobnoj temperaturi. Pospite s još malo morske soli, po želji.
  • 11. Poslužite s kiselim vrhnjem.

Povezani recepti

Vidi sve