Slani čokoladni tart s kiselim vrhnjem

John Torode i Lisa Faulkner pozivaju gledatelje u svoju udobnu, slatku kuhinju na sat pripreme ukusnih obroka i dobru zabavu. Uz svoju prirodnu srdačnost i kemiju, vrhunski šef i nagrađena kuharica svima žele dobrodošlicu - od profesionalnih kuhara do početnika i onih koji vole kuhati kod kuće.
Sastojci
- 200 g keksa
- 75 g otopljenog maslaca
- 350 ml vrhnja za kuhanje
- 65 ml espresso kave
- 225 g tamne čokolade (s manje od 70 % kakaa)
- 65 g omekšalog maslaca
- ½ žličice morske soli, za ukras
Priprema
- 1. Za bazu, u blenderu izmiksajte kekse ili ih usitnite valjkom.
- 2. Dodajte otopljeni maslac i sve promiješajte.
- 3. Sipajte u okrugli kalup od ruba prema sredini i ostavite 30 minuta da se ohladi.
- 4. Za nadjev, najprije razlomite čokoladu u zdjeli.
- 5. Pomiješajte vrhnje i kavu u posudi i lagano je zagrijavajte dok se ne pojave mjehurići.
- 6. Izlijte vruću mješavinu po čokoladi i ostavite 1 -2 minute bez miješanja.
- 7. Dodajte maslac pa mutite dok mješavina ne postane glatka i svilenkasta.
- 8. Izlijte je u kalup i pažljivo zagladite.
- 9. Pospite morskom soli i stavite da se hladi barem 4 sata, idealno preko noći.
- 10. Prije posluživanja, tart izvadite i ostavite na sobnoj temperaturi. Pospite s još malo morske soli, po želji.
- 11. Poslužite s kiselim vrhnjem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća