Način pripreme:

1. Jednu koru za pitu premažite s malo rastopljenog maslaca i preklopite. Ponovno premažite, preklopite i tako još dvaput. Treba nastati višeslojna duga traka.

2. Dobivenu traku zatim prerežite u sredini kako bi nastale dvije kratke. Na isti način oblikujte i preostale. Posložite ih u limu prekrivenom papirom za pečenje.

3. Poslužite s ploškama luka i rajčica, začinjenih solju i ružmarinom, i zapecite dok ne porumeni u pećnici ugrijanoj na 200 stupnjeva oko 10 minuta.

 

Savjet: Slane grickalice možete poslužiti sa sirom, maslinama i prethodno pirjanim gljivama ili samo sa zelenim začinima.

Sastojci

  • Potrebni sastojci za 12 komada6 kora za pitu 50 g kravljeg sira 2 rajčice 1 glavica luka svježi ružmarin po želji sol po želji

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve