Slane grickalice
Recept iz: Jolanta Delibozova
Način pripreme:
1. Jednu koru za pitu premažite s malo rastopljenog maslaca i preklopite. Ponovno premažite, preklopite i tako još dvaput. Treba nastati višeslojna duga traka.
2. Dobivenu traku zatim prerežite u sredini kako bi nastale dvije kratke. Na isti način oblikujte i preostale. Posložite ih u limu prekrivenom papirom za pečenje.
3. Poslužite s ploškama luka i rajčica, začinjenih solju i ružmarinom, i zapecite dok ne porumeni u pećnici ugrijanoj na 200 stupnjeva oko 10 minuta.
Savjet: Slane grickalice možete poslužiti sa sirom, maslinama i prethodno pirjanim gljivama ili samo sa zelenim začinima.
Sastojci
- Potrebni sastojci za 12 komada6 kora za pitu 50 g kravljeg sira 2 rajčice 1 glavica luka svježi ružmarin po želji sol po želji
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama