Slana palenta

Palenta se radi od kukuruza tako da predstavlja vrlo zgodan, bezglutenski prilog. Kako biste napravili maslac s kaduljom, skuhajte 60 g maslaca i šaku listova kadulje na srednjoj temperaturi dok maslac ne poprimi bogatu svjetlosmeđu boju. Pazite da ne zagori. 

U velikom loncu teškog dna uzavrite mlijeko, temeljac i maslac. Polako dodajte palentu uz stalno miješanje. Umiješajte sol, muškatni oraščić i papar. Miješajte na vatri dok smjesa ne proključa i zgusne se. Zatim pustite da vrije 3-4 minute.

 

Maknite s vatre i umiješajte parmezan. Poškropite začinskim uljem ili maslacom s kaduljom, ako to upotrebljavate, i odmah poslužite. Ako vam ostane palente, možete je pustiti da se ohladi i stvrdne. Zatim je narežite na kriške i okrenite na grilu, roštilju, popržite je ili ispecite. 


Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com

Sastojci

  • Palenta3 šalice mlijeka 3 šalice pilećeg temeljca 50 g maslaca 1½ šalica instantne palente 2 žličice soli velik prstohvat muškatnog oraščića prstohvat mljevenog bijelog papra 1 šalica fino ribanog parmezana Za posluživanje začinsko ulje ili maslac s kaduljom

Priprema