Opis
Palenta se radi od kukuruza tako da predstavlja vrlo zgodan, bezglutenski prilog. Kako biste napravili maslac s kaduljom, skuhajte 60 g maslaca i šaku listova kadulje na srednjoj temperaturi dok maslac ne poprimi bogatu svjetlosmeđu boju. Pazite da ne zagori.
U velikom loncu teškog dna uzavrite mlijeko, temeljac i maslac. Polako dodajte palentu uz stalno miješanje. Umiješajte sol, muškatni oraščić i papar. Miješajte na vatri dok smjesa ne proključa i zgusne se. Zatim pustite da vrije 3-4 minute.
Maknite s vatre i umiješajte parmezan. Poškropite začinskim uljem ili maslacom s kaduljom, ako to upotrebljavate, i odmah poslužite. Ako vam ostane palente, možete je pustiti da se ohladi i stvrdne. Zatim je narežite na kriške i okrenite na grilu, roštilju, popržite je ili ispecite.
Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com
Sastojci
Palenta
- 3 šalice mlijeka
- 3 šalice pilećeg temeljca
- 50 g maslaca
- 1½ šalica instantne palente
- 2 žličice soli
- velik prstohvat muškatnog oraščića
- prstohvat mljevenog bijelog papra
- 1 šalica fino ribanog parmezana
Za posluživanje
- začinsko ulje ili maslac s kaduljom