Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • 100 ml punomasnog vrhnja
  • ½ žličice paste od vanilije
  • 75 g kvalitetne mliječne couverture čokolade s udjelom 33%
  • 185 g punomasnog vrhnja
  • 200 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 1 košarica svježih malina
  • 400 g kvalitetne tamne couverture čokolade s udjelom 54%
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g kokosa u prahu

Priprema

  • 1. Pomiješajte vrhnje (A) i vaniliju u tavici i pustite da zakipi.
  • 2. Mliječnu čokoladu prelijte vrućim vrhnjem i miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi.
  • 3. Dodajte vrhnje (B) i sve dobro promiješajte.
  • 4. Prekrijte sve plastičnom folijom tako da dotiče površinu mješavine pa stavite u hladnjak na najmanje 5 sati.
  • 5. Kad se baza za sladoled ohladi, ulijte kondenzirano mlijeko u posudu za mikser.
  • 6. Izlijte ohlađeni sladoled i maline u kondenzirano mlijeko pa ga miksajte na velikoj brzini dok ne dobije mekane vrhove.
  • 7. Razdijelite mješavinu na 16 mini silikonskih sladolednih kalupa pa stavite štapić u svaki.
  • 8. Ostavite ih u hladnjaku najmanje 6 sati ili preko noći.
  • 9. Kad se sladoledi zamrznu, napola rastopite čokoladu u mikrovalnoj.
  • 10. Stavite vrhnje u tavicu da zakipi.
  • 11. Izlijte vruće vrhnje po čokoladi i mutite dok se čokolada potpuno ne rastopi i nastane ganache.
  • 12. Ulijte ganache u uski vrč.
  • 13. Uranjajte jedan po jedan sladoled u ganache pa ih pospite kokosom u prahu.
  • 14. Sladoledne štapiće čupavce čuvajte u hladnjaku.

Povezani recepti

Vidi sve