Sladoled sa svježim trešnjama i mušmulama

Sladoled sa svježim trešnjama i mušmulama

Opis

Postupak:

1. Razbijte dva jajeta i odvojite bjelanjke i žumanjke. Mutite bjelanjke dok ne dobijete snijeg.

2. Mutite žumanjke i zasladite ih šećerom. Umutite slatko vrhnje u šlag.

3. Oprezno pomiješajte bjelanjke, žumanjke i slatko vrhnje. Stavite smjesu u nekoliko lijepih šalica.

4. Očistite trešnje i stavite ih u smjesu, prekrijte ih još jednim slojem smjese i stavite u zamrzivač kako biste dobili sladoled.

5. Očistite mušmule i stavite ih u posudu, dodajte malo maslaca. Gnječite dok ne dobijete umak. Dodajte svježi timijan.

6. Sladoled poslužite s umakom od mušmula i narezanim smokvama.

Sastojci

Sastojci

  • 2 jajeta
  • slatko vrhnje
  • šećer
  • trešnje
  • mušmule
  • maslac
  • svježi timijan
  • smokva

Povezani recepti