Opis
Postupak:
1. Razbijte dva jajeta i odvojite bjelanjke i žumanjke. Mutite bjelanjke dok ne dobijete snijeg.
2. Mutite žumanjke i zasladite ih šećerom. Umutite slatko vrhnje u šlag.
3. Oprezno pomiješajte bjelanjke, žumanjke i slatko vrhnje. Stavite smjesu u nekoliko lijepih šalica.
4. Očistite trešnje i stavite ih u smjesu, prekrijte ih još jednim slojem smjese i stavite u zamrzivač kako biste dobili sladoled.
5. Očistite mušmule i stavite ih u posudu, dodajte malo maslaca. Gnječite dok ne dobijete umak. Dodajte svježi timijan.
6. Sladoled poslužite s umakom od mušmula i narezanim smokvama.
Sastojci
Sastojci
- 2 jajeta
- slatko vrhnje
- šećer
- trešnje
- mušmule
- maslac
- svježi timijan
- smokva