Sladoled sa svježim trešnjama i mušmulama

Postupak:

1. Razbijte dva jajeta i odvojite bjelanjke i žumanjke. Mutite bjelanjke dok ne dobijete snijeg.

2. Mutite žumanjke i zasladite ih šećerom. Umutite slatko vrhnje u šlag.

3. Oprezno pomiješajte bjelanjke, žumanjke i slatko vrhnje. Stavite smjesu u nekoliko lijepih šalica.

4. Očistite trešnje i stavite ih u smjesu, prekrijte ih još jednim slojem smjese i stavite u zamrzivač kako biste dobili sladoled.

5. Očistite mušmule i stavite ih u posudu, dodajte malo maslaca. Gnječite dok ne dobijete umak. Dodajte svježi timijan.

6. Sladoled poslužite s umakom od mušmula i narezanim smokvama.

Sastojci

  • Sastojci 2 jajeta slatko vrhnje šećer trešnje mušmule maslac svježi timijan smokva

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve