Sladoled sa svježim trešnjama i mušmulama
Recept iz: Primož Dolničar

Postupak:
1. Razbijte dva jajeta i odvojite bjelanjke i žumanjke. Mutite bjelanjke dok ne dobijete snijeg.
2. Mutite žumanjke i zasladite ih šećerom. Umutite slatko vrhnje u šlag.
3. Oprezno pomiješajte bjelanjke, žumanjke i slatko vrhnje. Stavite smjesu u nekoliko lijepih šalica.
4. Očistite trešnje i stavite ih u smjesu, prekrijte ih još jednim slojem smjese i stavite u zamrzivač kako biste dobili sladoled.
5. Očistite mušmule i stavite ih u posudu, dodajte malo maslaca. Gnječite dok ne dobijete umak. Dodajte svježi timijan.
6. Sladoled poslužite s umakom od mušmula i narezanim smokvama.
Sastojci
- Sastojci 2 jajeta slatko vrhnje šećer trešnje mušmule maslac svježi timijan smokva
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Patlidžani u maslinovom ulju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Sušeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno lišće vinove loze
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće