Sladoled s kremastim sirom i sirupom od malina

Recept Vakline Aleksijeve 


Način pripreme:

1. Istucite kremasti sir i zaslađeno kondenzirano mlijeko dok ne nastane glatka homogena smjesa. Dodajte dobro ohlađeno vrhnje i miješajte dok se ne zgusne.

2. Prokuhajte sve sastojke za sirup, procijedite i ostavite da se ohladi.

3. Smjesu za sladoled raspodijelite u kalupe za krem karamel, po površini prelijte sirup, a zatim još jedan sloj smjese od sladoleda. Ako želite mramorni efekt, pomiješajte žlicom od dna prema gore.

4. Ostavite u zamrzivaču, bez miješanja, dok se ne stisne, od 2 do 4 sata.

Sastojci

  • Za sladoled175 g kremastog sira 1 konzerva zaslađenog kondenziranog mlijeka 200 ml tekućeg vrhnja životinjskog podrijetlaZa sirup250 g malina ili drugog voća 2 žlice šećera

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve