Sladoled s kremastim sirom i sirupom od malina

Sladoled s kremastim sirom i sirupom od malina

Opis

Recept Vakline Aleksijeve 


Način pripreme:

1. Istucite kremasti sir i zaslađeno kondenzirano mlijeko dok ne nastane glatka homogena smjesa. Dodajte dobro ohlađeno vrhnje i miješajte dok se ne zgusne.

2. Prokuhajte sve sastojke za sirup, procijedite i ostavite da se ohladi.

3. Smjesu za sladoled raspodijelite u kalupe za krem karamel, po površini prelijte sirup, a zatim još jedan sloj smjese od sladoleda. Ako želite mramorni efekt, pomiješajte žlicom od dna prema gore.

4. Ostavite u zamrzivaču, bez miješanja, dok se ne stisne, od 2 do 4 sata.

Sastojci

Za sladoled

  • 175 g kremastog sira
  • 1 konzerva zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 200 ml tekućeg vrhnja životinjskog podrijetla

Za sirup

  • 250 g malina ili drugog voća
  • 2 žlice šećera

Povezani recepti