Sladoled s kremastim sirom i sirupom od malina
Recept iz: Jolanta Delibozova
Recept Vakline Aleksijeve
Način pripreme:
1. Istucite kremasti sir i zaslađeno kondenzirano mlijeko dok ne nastane glatka homogena smjesa. Dodajte dobro ohlađeno vrhnje i miješajte dok se ne zgusne.
2. Prokuhajte sve sastojke za sirup, procijedite i ostavite da se ohladi.
3. Smjesu za sladoled raspodijelite u kalupe za krem karamel, po površini prelijte sirup, a zatim još jedan sloj smjese od sladoleda. Ako želite mramorni efekt, pomiješajte žlicom od dna prema gore.
4. Ostavite u zamrzivaču, bez miješanja, dok se ne stisne, od 2 do 4 sata.
Sastojci
- Za sladoled175 g kremastog sira 1 konzerva zaslađenog kondenziranog mlijeka 200 ml tekućeg vrhnja životinjskog podrijetlaZa sirup250 g malina ili drugog voća 2 žlice šećera
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom