Curtis Stone je  slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.

Sastojci

  • 500 g zrelih jagoda, tanko narezanih
  • 130 g šećera
  • 1 žlica svježe iscijeđenog limunova soka
  • 1700 ml sladoleda od vanilije
  • 40 g prženih badema

Priprema

  • 1. U velikoj posudi pomiješajte 70 g jagoda, 70 g šećera i limunov sok i stavite da se lagano kuha oko 8 minuta uz često miješanje. Kad je gotovo, sipajte džem u staklenku i stavite u hladnjak.
  • 2. Izvadite trećinu sladoleda u posudu i žlicom ga rasporedite po dnu (sloj ne mora biti savršen). Na to stavite polovicu ohlađenog džema od jagoda pa još jedan sloj sladoleda. Ponovite slaganje slojeva pa stavite u zamrzivač na jedan sat ili dok se ne zamrzne.
  • 3. U posudi na srednje jakoj vatri zagrijavajte 60 g šećera bez miješanja oko 5 minuta ili dok se šećer ne rastopi i postane zlatnosmeđe boje. Povremeno protresite posudu. Posolite. Umiješajte bademe. Izlijte mješavinu badema u jedan sloj po limu za pečenje. Kad se ohlade, razlomite ih na komadiće i sačuvajte u hermetičkog posudi.
  • 4. Sladoled stavite u ohlađene zdjelice i ukrasite preostalim jagodama i ušećerenim bademima.

Povezani recepti

Vidi sve