Sladoled s jagodama i ušećerenim bademima
Recept iz: Curtis Stone
Curtis Stone je slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.
Sastojci
- 500 g zrelih jagoda, tanko narezanih
- 130 g šećera
- 1 žlica svježe iscijeđenog limunova soka
- 1700 ml sladoleda od vanilije
- 40 g prženih badema
Priprema
- 1. U velikoj posudi pomiješajte 70 g jagoda, 70 g šećera i limunov sok i stavite da se lagano kuha oko 8 minuta uz često miješanje. Kad je gotovo, sipajte džem u staklenku i stavite u hladnjak.
- 2. Izvadite trećinu sladoleda u posudu i žlicom ga rasporedite po dnu (sloj ne mora biti savršen). Na to stavite polovicu ohlađenog džema od jagoda pa još jedan sloj sladoleda. Ponovite slaganje slojeva pa stavite u zamrzivač na jedan sat ili dok se ne zamrzne.
- 3. U posudi na srednje jakoj vatri zagrijavajte 60 g šećera bez miješanja oko 5 minuta ili dok se šećer ne rastopi i postane zlatnosmeđe boje. Povremeno protresite posudu. Posolite. Umiješajte bademe. Izlijte mješavinu badema u jedan sloj po limu za pečenje. Kad se ohlade, razlomite ih na komadiće i sačuvajte u hermetičkog posudi.
- 4. Sladoled stavite u ohlađene zdjelice i ukrasite preostalim jagodama i ušećerenim bademima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća
Recepti Donal Skehan
Začinjeni karamel keksi
Recepti Donal Skehan
Pečena torta Aljaska
Recepti Donal Skehan
Božićne kokice s pikantnim umakom i kokice s bijelom čokoladom i malinama
Recepti Adam Liaw
Klasični tart s kremom od vanilije
Recepti Adam Liaw
Klasična torta s maslacem
Recepti Hera Te Kurapa
Desert od maslaca i kruha