Sladoled na štapiću od divljih bobica
Recept iz: Sara La Fountain
Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama.
Sastojci
- 6 dl vrhnja
- 400 g turskog jogurta
- 2 dl šećera
- 1 čajna žličica arome vanilije
- ½ štapića vanilije - unutarnji dio
- 300 g miješanog bobičastog voća (borovnica malina jagoda brusnica)
- 0.5 dl vode
- 1 dl šećera
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- Žitarice “Lucky Charms” smrvljene
- Žitarice “Froot Loops” smrvljene
- Kalupi za sladoled na štapiću
Priprema
- 1. Pripremiti smjesu s jogurtom. Dobro promiješati sve sastojke. Pripremiti smjesu bobica.
- 2. Uliti vodu i šećer u posudu i ostaviti šećer da se rastopi. Dodati bobice i ekstrakt vanilije. Izmiksati u glatku smjesu ručnim mikserom.
- 3. Podijeliti jogurt na dva dijela i blendati 1 do 1,5 dl bobica u drugu polovicu.
- 4. U slojevima, doliti jogurt, mješavinu bobica i opet jogurt u kalupe za sladoled dok se ne napune. Na kraju, napraviti vir u sladoledu nožem, kako bi se boje pomiješale. Ubaciti štapiće u kalupe i ostaviti da se sladoled zamrzne u zamrzivaču.
- 5. Pomiješati sljezove kolačiće i žitarice i uroniti u njih zaleđene štapiće.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom
Recepti Lora i Stoyan
Saralija
Recepti Lora i Stoyan
Kuglice od uskršnjeg kruha s domaćim namazom od čokolade
Recepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega