Sladoled na štapiću od divljih bobica

Priprema:

1. Pripremiti smjesu s jogurtom. Dobro promiješati sve sastojke. Pripremiti smjesu bobica.

2. Uliti vodu i šećer u posudu i ostaviti šećer da se rastopi. Dodati bobice i ekstrakt vanilije. Izmiksati u glatku smjesu ručnim mikserom.

3. Podijeliti jogurt na dva dijela i blendati 1 do 1,5 dl bobica u drugu polovicu.

4. U slojevima, doliti jogurt, mješavinu bobica i opet jogurt u kalupe za sladoled dok se ne napune. Na kraju, napraviti vir u sladoledu nožem, kako bi se boje pomiješale. Ubaciti štapiće u kalupe i ostaviti da se sladoled zamrzne u zamrzivaču.

5. Pomiješati sljezove kolačiće i žitarice i uroniti u njih zaleđene štapiće.

Sastojci

  • Smjesa jogurta od vanilije6 dl vrhnja 400 g turskog jogurta 2 dl šećera 1 čajna žličica arome vanilije ½ štapića vanilije - unutarnji dioMješavina bobica300 g miješanog bobičastog voća (borovnica malina jagoda brusnica) 0.5 dl vode 1 dl šećera 1 čajna žličica ekstrakta vanilije Ukrašavanje Žitarice “Lucky Charms” smrvljene Žitarice “Froot Loops” smrvljeneOstalo Kalupi za sladoled na štapiću

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve