Sladoled na štapiću od divljih bobica

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama. 

Sastojci

  • 6 dl vrhnja
  • 400 g turskog jogurta
  • 2 dl šećera
  • 1 čajna žličica arome vanilije
  • ½ štapića vanilije - unutarnji dio
  • 300 g miješanog bobičastog voća (borovnica malina jagoda brusnica)
  • 0.5 dl vode
  • 1 dl šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • Žitarice “Lucky Charms” smrvljene
  • Žitarice “Froot Loops” smrvljene
  • Kalupi za sladoled na štapiću

Priprema

  • 1. Pripremiti smjesu s jogurtom. Dobro promiješati sve sastojke. Pripremiti smjesu bobica.
  • 2. Uliti vodu i šećer u posudu i ostaviti šećer da se rastopi. Dodati bobice i ekstrakt vanilije. Izmiksati u glatku smjesu ručnim mikserom.
  • 3. Podijeliti jogurt na dva dijela i blendati 1 do 1,5 dl bobica u drugu polovicu.
  • 4. U slojevima, doliti jogurt, mješavinu bobica i opet jogurt u kalupe za sladoled dok se ne napune. Na kraju, napraviti vir u sladoledu nožem, kako bi se boje pomiješale. Ubaciti štapiće u kalupe i ostaviti da se sladoled zamrzne u zamrzivaču.
  • 5. Pomiješati sljezove kolačiće i žitarice i uroniti u njih zaleđene štapiće.

Povezani recepti

Vidi sve