Sladić s karamelom

Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Također je organizirala kulinarske tečajeve, bavi se stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering

Sastojci

  • 2 dl vrhnja
  • 1 ¾ dl turskih slanih bombona od sladića slomljenih (ili neki drugi tvrdo kuhani sladić)
  • 20 g maslaca
  • 1 žlica sirupa
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • ½ čajne žličice crne boje za hranu

Priprema

  • 1. Staviti sve sastojke u posudu i kuhati 16 minuta, uz stalno miješanje.
  • 2. Preliti smjesu na silikonsku podlogu (ili neku drugu podlogu koja se ne lijepi) i ostaviti da se ohladi.
  • 3. Nasjeckati na kvadratiće.

Povezani recepti

Vidi sve