Skuta s karameliziranim smokvama
Recept iz: David Skoko
Priprema
Narezati suhe smokve na četvrtine. Staviti smokve u tavu, dodati smeđi šećer. Kada se šećer krene karamelizirati flambirati smokve brendyjem. Nakon što alkohol ispari dodati crno vino te pustiti da se smokve kuhaju u vinu dok se vino ne reducira 5-7 min.
Odrezati skutu na 4 fete. Fete skute preliti karameliziranim smokvama u crnom vinu.
Sastojci
- Namirnice
- 500 g skute
- 250 g suhih smokava
- 100 g smeđeg šećera
- 50 g brendija
- 2 dcl crnog vina
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti David Skoko
Bruskete s tapenadom (namazom od maslina, kapera i inćuna)
Recepti David Skoko
Svinjski lungić u aromatičnom bilju s pireom od buče (bundeve/tikve)
Recepti David Skoko
Buzara
Recepti David Skoko
Pljukanci s pašticadom od tune
Recepti David Skoko
Okruglice od suhog voća
Recepti David Skoko
Bakalar na bilo s posuticama
Recepti David Skoko
Bakalar s krumpirom
Recepti David Skoko
Kroštule
Recepti David Skoko
Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima
Recepti David Skoko
Njoki od skute i pirovog brašna s raguom od sipa