Skuša s čili papričicama i zelenim umakom
Recept iz: Nathan Outlaw
Dresing od rajčice:
1. Nasjeckajte ljutike i stavite ih u zdjelu.
2. Narežite 6 zrelih rajčica na velike komade i dodajte u zdjelu zajedno sa sokom.
3. Narežite papričice aji i dodajte u zdjelu.
4. Zdrobite češnje češnjaka i dodajte u zdjelu.
5. Dodajte sol i papar.
6. Rukama izmiješajte i povežite sastojke. Odložite sa strane na sat vremena kako bi rajčice pustile sok.
7. Nakon sat vremena zdjelu prekrijte čistom krpom, ulijte smjesu te s pomoću krpe istisnite sok koji ćete poslije upotrijebiti u dresingu.
8. Da biste napravili dresing, u temeljac od rajčice dodajte malo maslinova ulja, sol i papar.
9. Tanko narežite dovoljno rajčice da njima prekrijete tanjur za posluživanje i napravite posteljicu za skušu. Učinite to prije negoli skuhate ribu da bi se mogla ohladiti na sobnu temperaturu.
10.Rasporedite ih po tanjuru i prelijte dresing po rajčicama.
Za zeleni umak (salsa verde)
11.Sitno nasjeckajte po punu šaku mente, rukole i peršina te dodajte kapare, češanj češnjaka i malo inćuna.
12.Sjeckajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu i prebacite u manju zdjelu.
13.Tik pred serviranje dodajte malo maslinova ulja, engleskog senfa, kapara u octu, soli po želji te promiješajte.
Roštilj
1. Filetirajte skušu i začinite solju i paprom.
2. Nataknite papričice na drvene štapiće i stavite ih na vrući roštilj.
3. Kada su papričice gotovo pečene, dodajte skušu sa stranom kože prema dolje, a najdeblji filet stavite na najužareniji dio roštilja.
4. Kada u središtu fileta ostane uska traka nepečenog mesa, okrenite skušu i nastavite peći manje od jedne minute.
5. Kada se skuša ispeče, stavite skušu na rajčice, a pokraj poslužite zeleni umak. Dodajte papričice i prelijte umakom od rajčice. Poslužite.
Sastojci
- Sastojci6 velikih ljutika 6 zrelih rajčica 6 crvene papričice aji 1.5 češnja češnjaka 4 skuše filetirane 3 češnjaka češnjaka sol i papar 30 g konzerviranih inćuna 2 velike žlice kapara u octu 1 šaka mente 1 šaka rukole 1 šaka peršina maslinovo ulje 4 rajčice 16 čili papričica padron
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom