Opis

Dresing od rajčice:

1.    Nasjeckajte ljutike i stavite ih u zdjelu.

2.    Narežite 6 zrelih rajčica na velike komade i dodajte u zdjelu zajedno sa sokom.

3.    Narežite papričice aji i dodajte u zdjelu.

4.    Zdrobite češnje češnjaka i dodajte u zdjelu.

5.    Dodajte sol i papar.

6.    Rukama izmiješajte i povežite sastojke. Odložite sa strane na sat vremena kako bi rajčice pustile sok.   

7.    Nakon sat vremena zdjelu prekrijte čistom krpom, ulijte smjesu te s pomoću krpe istisnite sok koji ćete poslije upotrijebiti u dresingu.

8.    Da biste napravili dresing, u temeljac od rajčice dodajte malo maslinova ulja, sol i papar.

9.    Tanko narežite dovoljno rajčice da njima prekrijete tanjur za posluživanje i napravite posteljicu za skušu. Učinite to prije negoli skuhate ribu da bi se mogla ohladiti na sobnu temperaturu.

10.Rasporedite ih po tanjuru i prelijte dresing po rajčicama.  

 

 

 

 

Za zeleni umak (salsa verde)

11.Sitno nasjeckajte po punu šaku mente, rukole i peršina te dodajte kapare, češanj češnjaka i malo inćuna.

12.Sjeckajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu i prebacite u manju zdjelu.

13.Tik pred serviranje dodajte malo maslinova ulja, engleskog senfa, kapara u octu, soli po želji te promiješajte.

 

Roštilj

 

1.    Filetirajte skušu i začinite solju i paprom.

2.    Nataknite papričice na drvene štapiće i stavite ih na vrući roštilj.

3.    Kada su papričice gotovo pečene, dodajte skušu sa stranom kože prema dolje, a najdeblji filet stavite na najužareniji dio roštilja.

4.    Kada u središtu fileta ostane uska traka nepečenog mesa, okrenite skušu i nastavite peći manje od jedne minute.

5.    Kada se skuša ispeče, stavite skušu na rajčice, a pokraj poslužite zeleni umak. Dodajte papričice i prelijte umakom od rajčice. Poslužite.

 

Sastojci

Sastojci

  • 6 velikih ljutika
  • 6 zrelih rajčica
  • 6 crvene papričice aji
  • 1.5 češnja češnjaka
  • 4 skuše
  • filetirane
  • 3 češnjaka češnjaka
  • sol i papar
  • 30 g konzerviranih inćuna
  • 2 velike žlice kapara u octu
  • 1 šaka mente
  • 1 šaka rukole
  • 1 šaka peršina
  • maslinovo ulje
  • 4 rajčice
  • 16 čili papričica padron

Povezani recepti