Skuša po mediteranski

Način pripreme:

1. Dodajte  1 veliku šalicu kvinoje u lonac i zalijte velikom količinom vruće vode. Začinite solju i polovicom limuna. Kuhajte 10 minuta. Procijedite kvinoju, iscijedite sok limuna i bacite ga.

2. Upotrijebite svježu skušu. Ribe stavite na komad papira. Razrežite nožem 1 ½ cm, do kosti ribe, samo s jedne strane. Ribe pospite solju, crnim paprom i mljevenim korijandrom. Dobro ih uvaljajte u začine.

3. Ulijte 1 ½ žlice maslinova ulja u tavu i posložite četiri skuše. Pržite ih a da ih ne dotičete sve dok ne nastane hrskava korica. Provjerite tako da ribu podignete uhvativši je za rep. Okrenite i pržite s druge strane dok ne poprimi zlatnu boju.

4. Nožem izgnječite češnje češnjaka i ogulite. Stavite ih u masnoću od ribe koja je ostala u tavi, zajedno s listovima ružmarina. Okrećite češnjak i ružmarin da se zaprže, a zatim ih pospite posvuda oko ribe.

5. Uzmite različite vrste rajčice: bivolsko srce, ružičaste, žute, narančaste, cherry rajčice. Veće razrežite na kriške, a manje na komadiće. Oblikujte elipsoidni okvir od rajčica na drvenoj daski.

6. Po sredini daske isipajte kvinoju. Ljutu papriku narežite na sitno i pospite po rajčici i kvinoji. Začinite solju i crnim paprom i polijte maslinovim uljem. Gore, poprečno, posložite ribe jednu do druge. Po ribama pospite zaprženi češnjak i ružmarin.

7. U posudici promiješajte kiselo mlijeko i namaz od hrena. Na svaku skušu izlijte 1 žlicu smjese. Na kraju platu pospite listovima svježeg bosiljka.

 

Sastojci

  • Za skušu4 svježe skuše sol i crni papar 1 žlica mljevenog korijandra 1.5 žlice maslinova ulja 4 češnja češnjaka 2 stabljike ružmarinaZa salatu300 g kvinoje sol 0.5 limuna 800 g rajčice 1 ljuta paprika maslinovo uljeDodatno2 žlice kiselog mlijeka 2 žličice namaza od hrena listovi bosiljka

Priprema