Školjke u sakeu
Recept iz: Adrian Richardson
U veliku tavu za prženje dodajte maslinovo ulje, celer, đumbir, lovorov list, čili i luk. Promiješajte i pustite da se ovlaži. Nasjeckajte stabljike korijandera i bijele dijelove mladog luka te dodajte u tavu. Gornje dijelove sačuvajte za ukrašavanje kasnije. Pojačajte vatru do maksimuma pa dodajte školjke. Trebali biste začuti cvrčanje. Dodajte sol, crni papar i sake u tavu. Protresite kako bi se sve dobro promiješalo. Stavite poklopac i kuhajte 5-6 minuta dok se školjke ne otvore. Povremeno protresite tavu kako se školjke ne bi međusobno preklapale.
Promiješajte s preostalim nasjeckanim biljem i odmah poslužite. Kako biste najbolje iskoristili većinu sokova, poslužite s pecivima kuhanim na pari.
Sastojci
- 2-3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog u
- 43 g sjeckanog celera
- 1 žlica đumbira (narezanog na trakice)
- 2 svježa lovorova lista
- 1 crveni čili nasjeckan na kockice i uklonjenih sjemenki
- 680 g školjki (očišćenih)
- 1 crvena čili papričica
- Svježe mljeveni crni papar
- 1 ljutika, (kozjak) sitno nasjeckana
- 4 mlada luka
- 1 stručak korijandera
- Mali prstohvat soli
- Prstohvat mljevenog crnog papra
- 59 ml sakea
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom