U veliku tavu za prženje dodajte maslinovo ulje, celer, đumbir, lovorov list, čili i luk. Promiješajte i pustite da se ovlaži. Nasjeckajte stabljike korijandera i bijele dijelove mladog luka te dodajte u tavu. Gornje dijelove sačuvajte za ukrašavanje kasnije. Pojačajte vatru do maksimuma pa dodajte školjke. Trebali biste začuti cvrčanje. Dodajte sol, crni papar i sake u tavu. Protresite kako bi se sve dobro promiješalo. Stavite poklopac i kuhajte 5-6 minuta dok se školjke ne otvore. Povremeno protresite tavu kako se školjke ne bi međusobno preklapale.
Promiješajte s preostalim nasjeckanim biljem i odmah poslužite. Kako biste najbolje iskoristili većinu sokova, poslužite s pecivima kuhanim na pari.

Sastojci

  • 2-3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog u
  • 43 g sjeckanog celera
  • 1 žlica đumbira (narezanog na trakice)
  • 2 svježa lovorova lista
  • 1 crveni čili nasjeckan na kockice i uklonjenih sjemenki
  • 680 g školjki (očišćenih)
  • 1 crvena čili papričica
  • Svježe mljeveni crni papar
  • 1 ljutika, (kozjak) sitno nasjeckana
  • 4 mlada luka
  • 1 stručak korijandera
  • Mali prstohvat soli
  • Prstohvat mljevenog crnog papra
  • 59 ml sakea

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve