Način pripreme

Stavite krumpir i mrkvu veliki lonac na srednjoj vatri s dovoljno vode da sve pokrije.  

Kuhajte 10-15 minuta ili dok nije kuhano. Ocijedite i stavite u zdjelu hladne vode da se zaustavi proces kuhanja. ostavite po strani tako spremno za korištenje.

U posebnom loncu na srednjoj vatri pristavite repu I dovoljno vode da je prekrije. Kuhajte 10-15 minuta ili dok nije kuhana.

Ocijedite i stavite u zdjelu hladne vode da se zaustavi proces kuhanja. ostavite po strani tako spremno za korištenje

Za pangratatu zagrijte ulje i maslac u loncu srednje veličine na jakoj vatri dok se mješavina ne počne pjeniti.

Kad ulje i maslac počnu bubriti i pjeniti se, dodajte češnjak. Pržite dok ne zamiriše.

Dodajte krušne mrvice i pržite dok kruh ne postane hrskav i zlaćan, povremeno miješajući.

Dodajte račiće i pecite dok ne budu gotovi. Začinite  solju i paprom. Maknite s vatre I ocijedite kruh, a ulje sačuvajte da pečete škampe.

Narežite kruh na manje kockice i ostavite po strani za posluživanje.

Za kuhanje bamija zagrijte ulje u velikom loncu na jakoj vatri dok se ne počne dimiti. Dodajte bamije u turama, pržite ih po nekoliko minuta ili dok ne postanu zlaćane. Izvadite iz ulja i osušite na kuhinjskom ubrusu.

Stavite u zdjelu sa soli, paprom i sokom limete te nabacajte da se oblože. Ostavite po strani dok ne bude spremno za posluživanje.

Oljuštite, očistite i operite škampe. Ako je potrebno, podrežite ih tako da budu približno jednake veličine i da se jednako skuhaju. Začinite paprom.

Zagrijte sačuvano ulje od pangratate u tavici srednje veličine te ga posolite.

Kad je ulje vruće, dodajte škampe i pržite ih nekoliko minuta ili dok se s jedne strane ne ispeku.

Preokrenite škampe i nastavite s prženjem još minutu ili dok nisu skuhani. Maknite s vatre i ostavite po strani spremno za posluživanje.

Ocijedite krumpir, mrkvu i repu te ih dodajte u tavu u kojoj ste pržili škampe.

Promiješajte da se povrće obloži u preostalom ulju te dalje začinite ako je potrebno. Umiješajte maslac i sok limete te maknite s vatre da poslužite.

Stavite malu porciju sambola od bamija na svaki tanjur, ukrasite kriškama rajčica I posipajte sjeckanim čilijem, ribom i sjeckanim lukom. Stavite dva škampa na svaki tanjur, posipajte pangratatom uz povrće. Svaki tanjur posipajte trakicama listova gotu kole.

Sastojci

  • 2 krumpira, oguljena i narezana na kuglice pomoću žlice za dinju
  • 2 mrkve, oguljene i narezane na kuglice pomoću žlice za dinju
  • 1 velika repa, oguljena i narezana na kuglice pomoću žlice za dinju
  • 12 jumbo škampa
  • prstohvat papra
  • ½ žličice soli
  • 1 žlica maslaca
  • sok 1 limete
  • Za sambol od bamija:
  • 1 l ulja
  • 300g bamija
  • ½ žličice soli
  • prstohvat papra
  • sok 1 limete
  • Za Pangratatu:
  • 50g maslaca
  • 50ml maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, vrlo sitno sjeckana
  • 2 debele kriške kruha bez korice, narezane na kockice
  • 1 škamp, nasjeckan
  • soli
  • papra
  • Za ukras:
  • 6 gotu kola listova, narezanih na trake
  • rajčica, narezana na kriške
  • čili, sitno sjeckan
  • riba
  • crveni luk, oguljen i sitno sjeckan

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve