Sjeckana jetrica na tostu

Sjeckana jetrica na tostu

Opis

1. Počnite tako što ćete u tavi 2 minute na maslinovu ulju omekšati ljutiku i češnjak.

2. Ulijte madeiru i porto te reducirajte do sirupa.

3. Prebacite u zdjelu.

4. Zatim na vrućoj tavi ispržite pileća jetrica. Trebat će im minuta i pol te veća količina mljevenog papra i soli.

5. Ulijte reducirano vino.

6. Prebacite smjesu iz tave na dasku za rezanje.

7. Dodajte na dasku sjeckani peršin te sve zajedno fino nasjeckajte.

8. Poslužite na tostu.

Sastojci

Sastojci

  • 2 ljutike srednje veličine
  • nasjeckane
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 ml portugalskog vina madeira
  • 50 ml portugalskog vina porto
  • malo maslinova ulja
  • 12 pilećih jetrica
  • sol
  • crni papar
  • šaka peršina ravnog lista
  • kruh hrskave korice
  • narezan

Povezani recepti