Sjeckana jetrica na tostu
Recept iz: Nathan Outlaw
1. Počnite tako što ćete u tavi 2 minute na maslinovu ulju omekšati ljutiku i češnjak.
2. Ulijte madeiru i porto te reducirajte do sirupa.
3. Prebacite u zdjelu.
4. Zatim na vrućoj tavi ispržite pileća jetrica. Trebat će im minuta i pol te veća količina mljevenog papra i soli.
5. Ulijte reducirano vino.
6. Prebacite smjesu iz tave na dasku za rezanje.
7. Dodajte na dasku sjeckani peršin te sve zajedno fino nasjeckajte.
8. Poslužite na tostu.
Sastojci
- Sastojci2 ljutike srednje veličine nasjeckane 2 češnja češnjaka 50 ml portugalskog vina madeira 50 ml portugalskog vina porto malo maslinova ulja 12 pilećih jetrica sol crni papar šaka peršina ravnog lista kruh hrskave korice narezan
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Donal Skehan
Hrskavi sendvič s piletinom
Recepti Nathan Outlaw
Skuša s čili papričicama i zelenim umakom