Sjeckana jetrica na tostu

1. Počnite tako što ćete u tavi 2 minute na maslinovu ulju omekšati ljutiku i češnjak.

2. Ulijte madeiru i porto te reducirajte do sirupa.

3. Prebacite u zdjelu.

4. Zatim na vrućoj tavi ispržite pileća jetrica. Trebat će im minuta i pol te veća količina mljevenog papra i soli.

5. Ulijte reducirano vino.

6. Prebacite smjesu iz tave na dasku za rezanje.

7. Dodajte na dasku sjeckani peršin te sve zajedno fino nasjeckajte.

8. Poslužite na tostu.

Sastojci

  • Sastojci2 ljutike srednje veličine nasjeckane 2 češnja češnjaka 50 ml portugalskog vina madeira 50 ml portugalskog vina porto malo maslinova ulja 12 pilećih jetrica sol crni papar šaka peršina ravnog lista kruh hrskave korice narezan

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve