Sirova torta od čokolade i bobica

Sirova torta od čokolade i bobica

Opis

Priprema:

1. Početi s koricom. Samljeti bademe i datulje. Dodati pahuljice kokosa i djevičansko kokosovo ulje. Utisnuti smjesu jednako u okrugli lim.

2. Pripremiti punjenje. Natopiti indijske oraščiće preko noći u vodi. Dodati banane i samljeti ih u glatku smjesu ručnim mlincem. Dodati kokosovo ulje, sirup od agave, med, aromu vanilije i vodu.

3. Podijeliti punjenje na dva dijela. U jedan dio dodati kakao i sol i izmiješati dok ne postane glatka smjesa. U drugi dio staviti bobice i samljeti dok ne postane glatka smjesa.

4. Na koricu prvo rasporediti punjenje s kakaom,pa punjenje s bobicama. Ostaviti tortu da se ohladi u zamrzivaču.

5. Prije posluživanja, ostaviti tortu da se malo otopi na sobnoj temperaturi. Ukrasiti bobicama i gojijem.

Sastojci

Korica

  • ¾ dl badema
  • ¾ dl datulja
  • ¾ dl kokosovih pahuljica
  • 2–3 žlice djevičanskog kokos maslaca
  • rastopljenog

Kakao punjenje

  • 3 ½ dl indijskog oraščića
  • namočenog preko noći
  • 2 banane
  • 3 dl djevičanskog kokosovog ulja
  • ½ dl agava sirupa
  • ½ dl meda
  • 1 ½ žlice arome vanilije
  • ¼ dl vode
  • 5 žlica kakaa
  • ¼ čajne žličice soli

Punjenje od bobica

  • 3 dl borovica
  • malina
  • jagoda i brusnica
  • smrznutih

Ukrašavanje

  • brusnica
  • smrznuta
  • borovice
  • maline
  • svježe
  • goji bobice

Povezani recepti