Opis
Priprema:
1. Početi s koricom. Samljeti bademe i datulje. Dodati pahuljice kokosa i djevičansko kokosovo ulje. Utisnuti smjesu jednako u okrugli lim.
2. Pripremiti punjenje. Natopiti indijske oraščiće preko noći u vodi. Dodati banane i samljeti ih u glatku smjesu ručnim mlincem. Dodati kokosovo ulje, sirup od agave, med, aromu vanilije i vodu.
3. Podijeliti punjenje na dva dijela. U jedan dio dodati kakao i sol i izmiješati dok ne postane glatka smjesa. U drugi dio staviti bobice i samljeti dok ne postane glatka smjesa.
4. Na koricu prvo rasporediti punjenje s kakaom,pa punjenje s bobicama. Ostaviti tortu da se ohladi u zamrzivaču.
5. Prije posluživanja, ostaviti tortu da se malo otopi na sobnoj temperaturi. Ukrasiti bobicama i gojijem.
Sastojci
Korica
- ¾ dl badema
- ¾ dl datulja
- ¾ dl kokosovih pahuljica
- 2–3 žlice djevičanskog kokos maslaca
- rastopljenog
Kakao punjenje
- 3 ½ dl indijskog oraščića
- namočenog preko noći
- 2 banane
- 3 dl djevičanskog kokosovog ulja
- ½ dl agava sirupa
- ½ dl meda
- 1 ½ žlice arome vanilije
- ¼ dl vode
- 5 žlica kakaa
- ¼ čajne žličice soli
Punjenje od bobica
- 3 dl borovica
- malina
- jagoda i brusnica
- smrznutih
Ukrašavanje
- brusnica
- smrznuta
- borovice
- maline
- svježe
- goji bobice