Silkme
Recept iz: Jolanta Delibozova
Način pripreme:
1. Teletinu i luk narežite na trakice. Zagrijte ulje u loncu i ispržite luk i komade mesa.
2. Operite patlidžane, odrežite stabljike i vrhove i ogulite ih da izgledaju kao zebra. Narežite ih na kriške po dužini, a zatim na polovice. Pospite ih soli i ostavite da se cijede u cjedilu desetak minuta, a zatim ih operite i osušite salvetom.
3. U dubljoj tavi ugrijte 500 ml ulja. Prvo ispržite patlidžane, a zatim i pečene crvene paprike, tako da svaki put iscijedite višak masnoće na salvetu.
4. Meso i luk stavite u glinenu posudu, začinite soli i paprom, dodajte dva češnja češnjaka narezana na kriške, pospite crvenom paprikom, dodajte patlidžane, ponovno posolite, dodajte paprike narezane na trakice.
5. U posudi narežite rajčice, dodajte preostala dva češnja češnjaka narezana na sitno, pospite s malo soli i zalijte jelo. Na kraju ulijte malo maslinova ulja i pecite dok ne bude gotovo. Nakon što ste jelo izvadili iz pećnice, pospite peršinom.
Sastojci
- Sastojci700 g teleće koljenice 1 glavica luka 4 češnja češnjaka 1 žličica crvene paprike sol i papar po želji 2 kom patlidžana srednje veličine 10 kom pečenih crvenih paprika 3 rajčice 1 vezica peršina ulje za prženje maslinovo ulje za polijevanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom